Tälta :D

Nu hör ni inget mer av mig i dag! för jag ska iväg och tälta med några kompisar ses :D!!!!!


En dag med SOL<3

Det är sol i dag! Jag älskart.

Blir till att efter jag har ätit lunch så drar jag till syrran som är i stallet och hjälper ägarna att måla om boxarna.
Men i dag när det inte regnar så SKA jag få ut henne på den där förbaskade skogsturen, som kommer vara bra för både mig Zorro och Syrran.
Jag får röra på mig eftersom jag går med och ska ta kort (tror jag), Zorro får komma ut och slipper springa runt runt och tråka i padocken, och min syster kommer närmare Zorro, då hon lär känna han bättre i skogen och så, (men att hon lär känna han bättre det är min filosofi ;P)

Ska tjata lite på mamma också om att få tälta ikväll, för då ska Emeline och jag åka och tälta, om jag får tag i Emeline och hon fortfarande har tid vill säga. Men om det är så att hon har tid och det så sk vi nog tälta, HOPPAS!

Bara för jag är bäst :P eller inte men kunde varit:P


Disk rensa och Diskfragmentera

Blev ju ingen ridning, då det börade blåsa så in i H****E.
Så dagen måste ju egnas till något, kanske träna hundarna lite ikväll när det slutar regna? (OM det slutarregna)

Kännde också att det var säker ett år sedan jag rensade min dator, och det ska ju göras var tredje månad lite drygt.
så den har fått diskrensas och nu håller den på att diskfragmenteras.
För den som inte vet vad diskfragmenterin är så ska jag försöka förklara så som jag fått förklarat för mig ^^

Diskfragmenterinrg för man för att "trycka" ihopp de luckor som blir i minnet. För om du har massa grejer på datan och så raderar du dem, dp kommer det bli som en lucka där i minnet som du inte använder, då diskfragmenterar man datan, så trycker den ihopp det och du får ut mer av din/dina hådiskar.

Det var en lite snabb förklaring :P


Mer skogsturer

En regnig dag igen, allt man vill göra är att sitta hemma och kolla på film... eller??

Jag vet vad jag vill, jag vill åka till stallet, tvinga ut min syster att rida i skogen i dag.
Hon har nästan fastnat på ridbanan ju, hon måste rida ut lite också, det är ju kul för Zorro om han kommer ut mycket mer i skogen.
Så.. jag ska se om jag inte kan tvinga på henne regnskläder och sen ska hon ut och rida ^^ självklart ska jag gå med, annars är det ju orättvist, haha!

Sen en sak till, varför känns min blogg så oseriös? är det för den inte har någon handling alls? det finns ingen röd tråd genom allt som håller allt samman?


Ego bilder

Jag var hemma själv en stund på eftermiddagen i dag, jo hundarna och katterna var givet vis hemma med.
Men jag hade inget och göra, det ÖS regnade ute, haha! men jag försökte mig på att sminka mig, och det gick inte så bra, fast det gör det sällan när jag sminkar mig.
Men kom på ett sätt att få bättre och rakare linjer, dock blev de lte långa, men det ska jag fixa en annan dag.
Men som sagt tog lite egobilder.

När min pappa kom hem i dag så viade det sig att han hade en sak med sig till mig :D Faromor hade vart upe på hans jobb och gissa vad det var??? En kamera väska! Fatta att man blir glad, nu har jag någonstan att förvara mina objektiv, och de slipper ligga inlindade i två palestinasjalar var.
Ett pluss med väskan var att det var en ryggsäck så den är väldigt smidig att ha med sig!
Bild på den här nedan.

Kameraväskan:

Ego bilder:


50 first date

Just nu är filmen 50 first date på 6:an. Vad kan jag säga annat än att jag älskar den filmen, det är komiskt och allt typ!
Tycker den är fett bra, jag måste hitta den så jag kan köpa den på DVD för jag vill kunna se den när som helst!!

Lös hoppning

Förlåt, jag skriver nästan bara enbart om hästar nu för tiden, det har tyvärr blivit så. Jag gör nästan inget annat än att va i stallet eller sitta hemma och inte göra ett jävla skit.

I dag så red syrran ut barbacka i skogen för första gången med han, det gick ju kanon, de skrittade visserligen enbart och det var bara en kort runda.
Vi kom tillbaka och gick till padocken, där släppte vi sötnosen lös och lät han börja småjogga runt lite, medans jag satte upp ett litet hinder på ena långsidan.

Efter han joggat igång och tagit lite galopp och så. Givetvis efer jag byggt klart hindret också.
Men då lät vi han komma mot hindret och vi hade lagt ut en avhopps bom. Dock struntade han i den, han störde sig bara på den, först hoppade han av för tidigt, sen för sent sen ett helikopterhopp (stillastående och rätt upp i luften bara), haha!
Då tog vi bort bommen, och vips så hoppade han som ingenting, han bara flög över. Han vände självk eller fortsatte runt och tog hindret självmant. Hans teknik bar inte helt fel heller.

Efter det att han hoppat några ggr fick han skritta lite i padocken, sen satta vi på tyglarna och syrran hoppade upp och så gick vi en till runda i skogen.

Nackdelen med dagen, vi hade inga benskydd till han när han skulle hoppa, men vi tog ett par paddar och lindor och satte på frambenen, det fungerade ju det också. Eftersom han är 22år och inte hoppad på MINST 8 år så fick han hoppa ganska låga hinder i dag, men han höll inte med om att det skulle va lågt, han hoppade ändå dubbelt så hög, jämt emt vad hindret var då.

Självklart tog jag lite bilder också :D


Förlåt

Dålig uppdatering av mig :(

Var i stallet i dag på kvällen i vart fall. syrran red lite i padocken, som vanligt tyvärr, men i morgon har jag tvingat henne att ta en skritt tur i skogen, för han kommer hara padocken annars. men efter hon ridit en stund så hoppade jag upp i 10 min för alla tjatar så fett mkt på mig att jag ska rida han och nu har jag gjort det, ska jag vara ärlig, jag ÄLSKADE att rida han, hans gång var mjuk lätt att följa och allt!
Han lyssnade så lätt på frammåtdrivande skänkel, dock lite för bra ibland så blev lite dumt när man skulle svänga med sitsen då började han trava när man försökte tryka ut han så han inte gick in till mitten. Fickkläm på det sedan.
Sen travade jag han lite, vist han e stark ch man får se till att hålla igen han en del, men det gick rätt bra^^
Men ni kommer inte få se några bilder på det, har bara tagit så jag har bevis för farmor att jag har ridit han, men ni får inte se för sadeln är för liten för mig, och det gör att jag sitter helt fel och han svankar och allt ser så fult ut och jag en stor fet jävla klump uppe på hans rygg, ne det går bara inte.
Syrran sa åt mig att pröva galoppera han, jag tog 3 galoppsprång, sen sa jag sopp, för sadeln är ju för liten så jag kunde inte sitta ned och inte stå upp heller så jag spände mig i stället och då blir det bara fel allt ihoppa.

Bilder från när syrran red är inte säkert att det kommer, får se.

Bild från igår jag ändrade lite på.


Syrrans ridpass

I dag hade syrran en lektion med Jossefin, det gick ganska ok när syrran red, dock nu nör Zorro fått lite ork så är han ju också starkare, och han har ju vart körd väldigt mycket innan med stock och tävlat i det och så, så han blir ju lätt lite hängig på bettet, eller vad man ska kalla det. Det gör det lite svårt för min syrra att hålla han i längden, för man vill ju inte dra i dem. Vi var inne och köpte ett nytt bett i dag, man vill ju inte ha hans pesoa eftersom det inte är kjedja på det, men de köpte ett annat bett med kjedja, och förhoppningsvis kommer det kanske hjälpa. För meningen är ju att han ska kunna gå på det vanliga 3-delade sedan utan att hänga i det, vist han är 22år, men man kan lära gammla hundar sitta xD
Ska inte tjata för mycket om det, så ni får några få bilder, de enda jag redigerat än så länge, dock är de inte så bra xD


Värd.....löst tanke, fundering. LIV?!

Jag känner mig gnällig nu, men assa oftast känns livet helt jävla värdelöst.
i över 17 år har jag velat framm och tillbaka, jag vet fortfarande inte varför det är vart att vakna på morgonen, varför jag ska göra allt. En dag kommer jag ju ändå bara falla ned och dö.
Eftersom jag inte tror på något jag inte kan se, typ som himlen och allt det, ja men jag tror inte det finns något efter, man hamnar under en sten och under den stenen där är det bara slut, det kommer aldrig att hända något efter det.
Men ändå händer det att man längtar lite efter att hamna där.

Det finns så jävla mycket skit i världen, all denna skit skapad av oss! och jag är mitt ibland det, precis som alla andra.
Det är ju inte konstigt att ångesten tränger på och bara vill trycka ned en, den håller en vaken om nätterna, man undrar om det är värt att inte bara ha läkta och oläkta ärr innuti, utan ska jag fortsätta prydas av dem även utanpå?

Jag har inte en aning om vart mitt liv tar vägen, saknaden av att man var liten och allt kändes så mycket bättre, man bekymrade sig inte för så mycket, man förstod inte lika mycket, allt kändes lättare.

Men nu när man inte är så liten längre, nu när man förstår och vet vad en känsla är, det känns som jag kommer att explodera. Jag vill bara sätta mig i ett hörn och gråta, men det går inte.
en gång i tiden var jag "känslig" hände något brydde jag mig, men nu är jag helt likgiltig. Jag bryr mig inte så det syns, även om jag bryr mig lika mycket på insidan som innan, men det är inget jag klarar av att visa på min utsida.
Det har blivit som en pansar som knappt går att krossa, om man inte vet vart den svaga punkten sitter?!

Finns det någon mening med livet, jag är EN enda liten männsiaka på en jord med över 6miljader människor, jag är en i mängden, en som inte märks, en som inte gör så stort väsen av mig. En instängd indevid som inte vet hur jag ska hitta ut ur min labyrint.....

Regnig dag!

Det har regnat en hel MASSA i dag, så Zorro fick sin vilodag i dag, och så passade vi på att smörja och göra rent hans utrustning, hans träns och sadel och allt det där. Så nu ser man att det ska vara svart och inte brunt, haha!

Annars har det bara regnat i dag, och jag har inte gjort så mycket, sett lite på film.

färga håret

Det är snart dax för mig att färga håret igen. Men vet inte om jag vill ha vart eller inte, och att bleka skadar håret så, och jag gillar inte det. men ändå vill jag ha typ rött eller något, eller om jag ska fortsätta ha svart och sedan färga in blåa slingor, men måste ju ändå bleka då, men det får jag ju leva med i så fall, slingor är ju inte så farlig som att bleka HELA håret.
Fast bäst än nog att bränna in slingor, den blåa färgen försvinner ju inte ur så, det enda är ju bara att de kan lossna.

Får se hur det blir, ska jag bränna in blåa måste jag göra dem hos frissan och de pengarna har jag inte just nu :S

Stallet

Var uppe hos Zorro i dag, och han har för försda dagen gått i en hage Bredvid Ludde, det som nu är hans kompis, och vi skulle ta in han och bara pröva om hans regntäcke var förstört eller om det fungerade( det fungerade INTE)
Han vägrede lämna Luddes sida haha, men vi fick in han och så, han slet sönder sin grimma, min syster blev ganska sne på han och skrek åt han, då blev han bara värre och värre, men vi satte han i boxen, och där stod han ialla fall stila, sen tränsade vi på han och syrran va fortfarande arg på han när hon tränsade, så han va jobbig att tränsa i dag.
Efter det fick jag led ut han, och för han skulle ha något annat att konsentrera sig på när jag ledde han , än att gå till Ludde hela tiden, så gick jag en bit gjorde halt gick igen och gjorde halt. Han blev lugn väldigt fort då så fort han fick göra något. sen lösdrev vi han i padocken och kollade om han viste vad man menade när man skulle kala in han, han viste inte vad inkallningen var. Men efter att vi bett han sakta av så sa bad jag han komma, han fattade inte först han tittade bara på mig, då började jag backa, då kom han travande mot mig och tvärnitade mitt framför mig, och tryckte in mulen under min arm.
Han är för söt när han gör så, så jag klappade han och gav han massa beröm, han älskar att få beröm, sen backade jag och smackade en gång och visade att han skulle ut, han lyssnade och gick ut på spåret och började springa runt igen, sen efter det kunde min syster göra samma sak.
Vi kollade även om han följde min syster lös, det gjorde han och han travad med henne också, sen kom de mot mig, jag tänkte jag ska inte bry mig om han för jag höll ju inte på med han då, men syrran sa jag skulle gå iväg en bit, jag gjorde det och han följde mig :') sen sprang jag lite stannade och vände och han var med hela tiden :')
hur underbar som helst, men eftersom min syster har kortare tålamod än jag, så kanske vi ska göra så att jag kommer att träna han från marken mest inte alltid, och så rider hon han.

Nu blev det mycket text, men det är inte lätt att beskriva känslan av hur underbart det är att han följer efter en litar på en och det :')

Kunde dock inte ta några bilder när vi lösdrevo ch det då det regnade och jag hjälpte till hela tiden.
Men fick några bilder nu på kvällen när han stod i boxen och åt^^Bada tälta

Kanske bara KANSKE ska jag bada ikväll i tenhult med emeline, och så ska vi kanske tälta där också på ett ställe vi tycker är bra som det inte var skylltat att man inte fick tälta:P

Hoppas bara det blir av, för det vore fett kul, men just nu är det väldigt mulet ute, men det spelar ju ingen roll, bara det inte regnar medans man sätter upp tältet så gör det ju inget,och så får man setill att man är på ett ställe där det är lä och att man inte ligger i en grop så att i fall det regnar, för liggerman då i en gropp och groppen blir vattenfyld, haha fatta va kul.

Min pappa berättade att en gång när han var liten var han hans syster hans mamma och pappa och tältade på en kamping, och de hade en plats mitt i en grop, och på natten regnade det väldigt mycket, och när de vaknade var det väldigt blött överallt, då visade det sig att hela tältet var fyllt med nästan 1dm vatten,
. Farfar säger att det vart första och sista gången som det tältade, haha fatta att det är jobbigt närman väl är i den situationen, men närde berättar det så låter det väldigt kul.


Failade teckningar

jag fick värsta infallet och fick för mig att måla, dock viste jag inte vad jag skulle måla, så det blev typ det som jag tycker är lättast att måla, haha!
Det blev två miffo bilder på hästar :P
Så här ser det ut när jag målar 2 häsrar på 5 min, det är fail, Men man ser NÄSTAN vad det är för något :P


...

Blev inget ridpass för min syster med tränare i dag, då hon smsade och sa att hon hade massa feber, massa krya på henne. De skulle eventellt ta det på måndag i stället.

Hovis kom ju inte igår heller utan i dag, och nu har Zorro skor med sulor fram, och nu kan han gå på gruset utan att nästan rammla för han ömmade så.
Dock var jag inte med min syster i stallet i dag, för hon skulle inte rida, och den hästen i det stallet som är såld skulle de hålla på med, och är jag där blir jag en hel del i vägen, så jag åkte inte dit. Men tydligen skrittade nin syster en runda med Zorro sötisen i skogen, och lite ut på assfalltsvägen. Det gick tydligen helt okej, nu när han kan gå som han ska så gick allt mycket bättre sa hon:D

Fler av bidderna från igår. (klicka för större bild)


Syrrans gårdagens ridpass

Fotograferade givettvis igår när syrran red, (som vanligt) och så hade Zorro en lite dålig dag, nya hästar runt han, han tjurade lite när hon red, men gick ok ändå, även om det inte var bra.
Hon fick för första gången smaka på när han sparkade bakut, givetvis fick jag en bild när de va mitt i luften, dock inte precis som jag hade önskat att jag hade knäppt bilden, jag fick inte med när han sträckte ut bakbenen, men jag fick med när de var nästan som högst i luften^^

I dag kommer en och hjälper min syrra med ridningen, så att det kommer fungera bättre och bättre.
Sen var/är underlaget i padocken lite tyngre än vad han är van vid.

OBS! Hovis kom inte igår då han inte hade några stora skor kvar hemma så han kom nu kl 08 på morgonen i stället ^^

Bilder:

Fler bilder kommer då jag inte hinner ladda upp fler för ska in till stan.


Ont i magen

Sitter hemma helt jälv just för tillfället, då jag har ont i magen.

Ska senare i dag åka upp till det nya stallet som vi flyttade Zorro igår. Där ska jag fotografera medans min syster rider i padocken där.

Zorro får skår fram i dag för den delen, för han ömmar så mycket, han har blivit bättre nu då vi haft hovtjära på dem ofta för de var så mjuka/fuktiga, så nu är de hårdare, och han ömmar inte lika mycket längre då min syster ridit en del på lite lagom hårt underlag, och även på grus och en gång på assfalt.

Emeline sötisen ska nog eventuellt följa med upp och kolla när Syrran rider Zorro, hoppas inte det blir regn bara, det kan inte va kul för Emeline att åka moppe i reget.

Jag får tillbaka min moppe ikväll, med nybytt tändningslås, så nu ska mina blinkisar och baklyckta fungera hela tiden i stället för att man får hoppas att de fungerar när man starar den.

Det var lite om denna dagen, mer om hur det blev och allt sen kommer la jag troligtvis att skriva in sedan.

Ni får ha det fett gött tills dess:D


dum dag

Dåligt med bloggane i dag då vi flyttat en häst och MASSA, inga bilder från när syrran red i dag heller.
Kanske kommer med sen^^

Älskade underbara Du<3

Hoppas inte det kommer längre än till prat, för om du säljs så är jag ingentin. Tack vare dig så har jag orkat med allt du var och ÄR mitt ljus i mörktet.

Du är den som gjort helvetet till himlen<3
Jag finner inga ord för hur J***A mycket jag älskar dig<3


Just PISS OF!

Ägarna till min älskling, för henne som jag lever för. De har pratat om att sälja henne, och jag kan inte ens köpa henne!
VA FAN!
Vet inte vad jag ska göra om de säljer henne, hon är ju fan mitt ALLT!<3


Bildbomben!

Några bilder från gårdagens ridning, min syster red.

Lite mer nöjd med min insats med fotograferingen denna dag, det val ite bättre än vanlig, men jag har tyvärr förstört bilderna lite med min knäppa redigering :P men jag gillart, lev med det ^^


Älskade Dulúth<3

Ne nu ska jag nog dra mig till min älsklingspolle som jag inte gjort något med på säkert 2 veckor, då jag har vart upptagen med att hjälpa min syster med Zorro hela tiden, och det har min älsk fått lida för. Men hon är nog rätt glad att få gå och beta lite.
Ska låta henne springa lite i padocken i dag, kanske ska ta med mig min kamera och ta något kort på min sötis <3

Det är så obeskrivligt vad jag älskar den pållen, även om vi börjat bli lite oenses med varandra ibland<3

Chili thai sen borta

Skulle ätit Lunch på Chili thai vid Juneporten i dag, men när vi kommer dit så visar det sig att det är sommarstängt fram tills 4:e agusti, lite surt. Men min pappa och Syster måste ha sin lunch då de är diabetiker, så vi tog en resturan bredvid, och det blev kebab, jag är inte alls sugen på det, vi var och kollade en annan rsturan men i alla måltider var det potatis, och jag äter inte potatis. Det löste ju sig sen ändå.

Nu är jag och pappa hemma, mamma och syrran är i stallet hos Zorro, och hämtar grejer som de sen kör upp till det stallet som Zorro ska flyttas till imorgon. Så jag lagar mat just nu, bakon i ugnen sen ska jag skala färskpotatis, blä på det, tur man kan göra potatismos på talriken sen!

Senare kommer även lite bilder från igår när min syster red om min dator vill sammarbeta med mig i dag.

En bild från igår:D


Sötaste bästaste och svartaste sötisen!

Stallet i dag med syster var kul, fick bättre bilder på en häst än vad jag fått på länge, även om jag förstörde dem lite i redigeringen:P
Ägaren till stallet och travaren och fjordingen, han förljde med ut på sin travare på en sväng i skogen med min syster, jag gick efter dem, bra att röra på sig!
Efter det gick min syster ner på åkern nedanför stallet, och jobbade lite på att "lära" sig hans "knappar", när hon började jobba han lite så blev han, för första gången sen hon började rida han, trotsig, och busade lite med henne.
Att han busade syntes väl, öronen rätt fram, samt blicken va busig.

Han ställde sig hoppa på stället typ, och gick runt, men syrran drev frammåt och frammåt, till sist gav han med sig, och verkade ändå väldigt nöjd med att han testat henne lite.

Han går oftare i form nu än innan, dock skjuter han ofta ut höger bog när man går i vänster varv och sen vänster bog i höger varv, när han vill smita.
Men för att bara ridit han i drygt 4 veckor så tycker jag de hittat arandra någorlunda, även om det är en bit kvar innan hon skulle kunna rida han riktigt bra.

Får se hur det blir nästa år, eller om hon får ha kvar han i vinter för farmor och farfar eller inte. Men hoppas! För vi har gratis stallplats, vi har hjälpt till att köra in massa hö i det stallet där min älskling Dulúth står, så hon får gratis hö där ifrån, och det andra fodret är inte så dyrt, och det får hon hjälp att betala av en som hon hjälper en del. så allt är ju löst på pengafronten i alla fall^^
Det hänger bara på farmor och farfar att vi får ha han i vinter också<3

En bild från i dag, har många fler men min dator vill inte.


Snart...

Snart så drar jag och syrran till stallet, hon ska bara äta lite först.

Sen när jag får pengar så ska jag köpa 2 olika sorters läder, och lite småprylar till det, måste fråga om någon har en symaskin jag kan få låna:P och så ska jag se om den det jag tänkt som en design på pannband till min älsk blir något snyggt eller inte :D men lär inte kunna köpa det än på typ en månad :(

Bild från discobowling dagen innan skolavslutningen med klassen :D


Förändring!

I morse när jag vaknade var det sol och fint ute, nu ser det ut som om det kommer bli regn precis när som helst. Hoppas inte, fast min syster får rida ändå, för hon har en syntetssadel med typ plastsäte och allt xD så den tål vatten^^ men man får ju torka av den efteråt men ändå.


Upp och hoppa!

La mig lite sent i går kväll, och pappa kommer redan vid kl 9 på morgonen ch gnäller om att jag sovit för länge, haha!
Me gick upp vid 10 i alla fall.

Ska strax laga lunch till pappa och mig, då syrran och mamma drog till stan.

Ikväll blir det att förla med syster till stallet, och så ska hon rida Zorro. Jag tycker hon borde rida lite mer i skogen, men hon föredrar att rida runt på en åker, men det är bara för det är lite blött ute och i skogen är det massa backar som är rätt hala, på den vinkeln förstår jag henne, men zorro kanske inte tycker att köra dressyr varje gång är det roligaste. Även om det är det han är mest utbildad i.

Kanske ska se om hon inte kan rida över kavalettibommar i dag, dock har vi bara ett par sockerbitar så blir ju bara en kavaletti.

På onsdag ska Zorro flyttas till ett annat stall i vart fall :D tror han kommer trivas där bättre :D finns mycket mer möjlighet till varierad träning där. och stallet är drygt 10m i tag och nu där han är är det så lågt att man bara får ha shettisar där inne, så de hästar som går där på vintern har lösdrift.

Syrran och Zorro :D


Sjöbilder "Bildbomb"

Var och fotade MASSA med Emeline runt Tenhultssjön i dag, och här är några av bilderna.
(tyvärr e min dator elak så alla bilder jag ville ha med vill den inte ladda upp :/ )


TORKA!

Det känns som det inte finns något vettigt att skriv om längre, eller jag har hur mycket som helst att skriva om, men ja. Funderar på att kanske göra något åt det senare :P

WTF!

Min stationära dator som allt fungerar på i vanliga fall. Men nu vill inte internett funka på den, så måste sitta på min laptopp, och man kan inte ha bilder på den, inte sitta på msn, bara webmessenger, och massa. Men det får duga. ska fixa i ordning skitarna så den fungerar igen, sen sälja dem för 1000-1500kr/st.
Får se hur det blir, min syster kanske kan bygga ihopp en dator åt mig, och så kan jag köpa en helt ny laptopp, eller om jag köper photoshop CS4 eller något liknande.

Luften ute är massa fuktig, och allt man rör vid är fuktigt. men det är ändå rätt gött.
Efter maten ska vi till stallet kolla så hästarna har vatten, sen ska jag med syrran och mamma till Huskvarna och så ska syrran köpa två chasin (datorskal).


Nice väder?!:D

Vädret känns rätt nice ute just nu när det är uppehåll, det åskar inte just nu och man kan ANDAS.
Dock bler det inte att göra så mycket i dag, jo jag MÅSTE duscha, men pappa har äcklat ned duschen med lera ellr någon skit, vet inte varför. Gnällde på han innan och sa att han får plocka bort skiten så man kan stå i duschen.


bilder onsdagens ridlektion

Syrram hade en ridlektion i onsdags, här kommer löite bilder^^
Klicka för större bild!Regn

Nu får det regna lite till sen kan det bli fint i några dagar till, så kan vi dra ut och tälta:D
Frågan är vart ska vi tälta, det verkar bli hemma hos en kompis men de flesta verkar vela tälta någon annanstans xD

virus på datan

Kan inte göra så sjukt mkt på min dator just nu, har fått något virus på den -.- men tur va att jag har vart duktig och sparat allt viktigt på mitt stora externa minne redan :D

Men syrran ska nog fixa min dator i morgon, så borde ha den i morgon kväll igen <3

Three days gace

Dunkar dem just för tillfället, tycker de är ett rätt gött band.

Ska strax åka till stallet och fotografera lite när min syster rider litegrann.

Ärligt, snart måste jag ta och skaffa ett jobb, så jag tjänar pengar. Det finns så mycket som jag skulle behöva, en dator har jag, men en som orkar med, sen är det så jag vill ha Adobe CS5 och det kostar ju lite grann.
Men fyller ju 18 om lite mer än ett halvår, så måste ut och leta jobb då. är man 18 tar de ju emot på flera ställen^^

Smått och gått

Lite smått och gått bilder, som är tagna för någon dag sedan som jag inte hunnit få in i datan än.


Midnattssolsrally eller stallet

Lite beslutsångest över om jag ska åka med pappa på midnattssolsrallyt på elmia, eller om jag ska förlja med lillsyrran till stallet när hon ska rida lektion och fota henne istället för bilarna!

Var på Midnattssolsrallyt förra året, och jag tyckte att det var lite segt att gå runt där, det va ju ltie kul att se när det körde bilarna sedan, men det hände liksom inget. Jag skulle kunna få samma upplevelse om jag ställer mig längs E4:an.

Vet inte exakt hur jag ska göra, men för tillfället ser det ut som jag ska åka med lillsyrran till stallet i stället.

Jäbis våran katt som sover jämt :P


Datan=avstängd

Startade inte ens min dator igår, har inte gjort det i dag heller. Sitter på mammas och pappas dator.

Jag anser att det är typ för varmt för att göra någonting, hoppas det blir lite regn i dag då!
På onsdag ska jag antingen åka och kolla på midnattssolsrallyt eller så ska jag kolla när syrran har lektion. Har inte bestämt mig än.

Fatta att det inte går att äta när det är så här varmt ute, jag mår illa av att se maten, haha!
Sova går inte heller, lägger man täcket bredvid sig så är en svärm med flugor och anfaller en, tar man på sig täcket/påslakanet så smälter man bort, så denna natten= inte mycket till sömn.

Tälta!?

Är grymmt sugen på att tälta just nu. Det är planerat att jag och några kompisar ska tälta någon dag, men ingen har tid när den andra har tid, eller så regnar det, men saken är att jag vill ätlta mer, vid någon sjö eller liknande.
För det är alltid lika fett kul att dra iväg ett gäng och sova ute, fast nackdelen med det är att jag vaknar så tidigt när jag sover ute, jag har aldrig sovit längre än till kl 8 när jag sover ute. Men det är bara för att det blir så varmt inne i tältet på morgonen.

Min hund smet just ut den busen, våran grind är över 1mhög och han seglade tydligen över den som om den inte var någonting, ångrar nästan att jag lärde han att hoppa högt, haha.
Fast ändå lite kul, de andra står ute och roppar och roppar, han springer längre och längre bort, sen kommer jag ut roppar en gång och han kommer rusande tillbaka till mig <3 Man kan ju inte annat än älska den hunden då eller :P

Gammal bild på mig och Oboy älsklingen <3


polen eller Pizza

Snart är det dags att laga middag, men jag har inte en aning om vad jag ska laga, så antingen åker vi ohc beställer Pizza, eller så äter jag någon frukt och min syster får ta nudlar, och så lägger jag mig i polen.
Dock är pizza nice, men orkar inte äta det, men det är ändå lockande att åka, inte för pizzans skull utan för att få åka med moppen, det fläcktar så gött då.

Blir nog att bada i vilket fall nu, men vad jag ska ha till middag vet jag inte!


varmt, och varmare blir det!

Det är väldigt varmt i dag, det är ju rätt gött, om man ska bada i polen som jag ska, för då är inte polen så kall.

Har även hunnit va med i stallet och kollet på när Syrran red Zorro, Emeline red Abbe och hennes lillasyster red Lotta.
Det började super de red en runda i skogen, jag och Mic gick bakom. Senare kom vi ut ovanför stallet, drygt 15 min senare.
De red ned på åkern och började trava runt där och göra rätt mycket volter. emelines lillasyster hade med sig sin kamera och ville att Mic skulle ta kort, men hon hade glömt sätta i minneskortet, det va hemma. Så jag skulle springa upp till stallet och hämta min kamera i stället, och när jag har 20m kvar till stallet kollar jag ut på åkern där de rider och just då rider Emelins syrra upp bredvid och lite nära Emeline, och sammtidigt blir Abbe biten av en blinning, och bockar till, och sen ser han att Lotta är för nära och sparkar mot henne, såg inte om han träffade, och hon börjar boka runt hon också, och Emelines lillasyster hon flyger över Lottas huvut, och bara någon sekund senare kan inte Emeline hålla sig kvar på abbe som bockar och har sig hellet så hon landar på såret hon har på armbådgen, som hon fick när hon och jag krockade.
De reser sig och verkar inte slagit sig, och Lotta och Abbe är helt galna och galopperar RUNT RUNT RUNT på åkern, Lotta har fastnat med benet i tyglarna, men det gick ändå.
De springer runt rätt länge, jag springer in i stallet, och Åke som äger Abbe och Lotta märker inget fast han står vid stallet och kan se det, och jag ropparo ch roppar, men han hör inte för han tvättar bilen. Sen änterligen vänder han sig om och jag bara, de åkte av, och han ser hur de springer på åkern.
Han säger jag ska hämta en hink med lite mat i så det skramlar bara, när jag kommer ut med det ser jag hur Abbe kommer i full kareta mot stallet, jag ut med armarna så han stannar och inte springer in, skramlar med hinken, och han tvärnitar, jag, Ducktig kille, så fick han en godisbit för han stannade fast han var helt uppspelt. Efter han kommer Lotta och stannar bakom han, och sen är allt Chill igen, de hoppar upp och skrittar av dem.

Varken Lotta eller Abbe har nog springit så mycket på typ över ett år. Lotta blev helt lugn så fort hon va fångad, men Abbe som Emeline hoppade upp på igen, han spände sig och allt, hon satt en stund på han och Åke höll i han för säkerhets skull, sen hoppade alla av och ledde dem lite tils de blev lugna allihopp.

I stallet fick de lite gotte, sen svabbades de svettiga hästarna av, och de fick gå ut i hagen igen.
I morgon ska de vila, men på tisdag ska de nog ridas igen, kanske inte Abbe och Lotta, det betor på om Emeline och hennes syster kan komma eller inte.

Zorro (svart) Lotta (black) Abbe (brun)


Dåligt bloggande;D

Har vart dålig på på att blogga i dag, har vart sjukt varmt så va och såg till att hästarna hade vatten.
Sen har jag och syrran bara degat, morsan och farsan kommer inte hem för ens i morgon kväll.

I morgon ska vi upp tidigt, Emeline kommer! så ska vi till stallet.

Sen ska syrran eventuellt flytta Zorro till ett annat stall, där det är en häst som kommer bli utan sällskap nu innom en vecka troligen.

Några av de bilder jag hunnit redigera från Diggiloo-festivalen igår, tänkte inte på det för än senare, men några bilder är lite för ljusa.


Snart är det dax!

Snart åker jag och syrran till festivalen, har inte en aning om när vi kommer hem. Min syster var där förra året och då kom hon hem rätt sent, så hon säger jag ska räkna med att va hemma vid 24 eller senare. Dock hoppas jag på tidigare, hihi!

söta lilla Zorro<3

Saknar denna valpen vi hade, men har ju Oboy som är rätt lik:P och som är han bror.


Diggeloo-festivalen

I kväll blir det att dra och kolla på Diggeloo-festivalen. Ska ta lite bilder, om jag lyckas, haha!

Har vart hos Zorro och hans andra två hästkompisar nyss, fyllde på vatten till dem.
Hoppas på MASSA bilder sen då^^

Kvällsfotning

Blev ut tvingad av mamma att fota en "buske" eller blommor då, men hon vill ha en bild rakt frammifrån, platt och tråkigt. Hon fick sin sådan bild, sen lete jag lite, eller försökte leka, tog några bilder här är de:D


Delta i tävlingen du också !

Tema: Bästa sommarbilden

Är med i en tävling hos tinkabella, om ett stjärnfilter x8, Läs mer om det HÄR!


RÖSTA

Snälla, okej jag har inte en chans, men ändå kul:P

Rösta snäla:D man kan rösta varje dag :D
Humla i äppelträd
http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=2047
Gul blomma mot blå himmel
http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=2045
Vit maskros blåser mot blå himmel
http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=2042


Jobba och slita

Ja, man kan någ onte kalla det att slita men i alla fall, haha!
Körde in höt, hann fota syrran och Emeline lite innan jag va tvungen att springa iväg.
Emeline hade med sig en extra padd en martingal och ett hackamore till Abbe i dag. Bara för hans sadel litter la inte bäst hans bett är heller inget bra och han slänger upp med huvudet, det med huvudet har blivit, han gick som travhäst i 13 år och de går ju inte med det sänkt eller så.

Pratade med dem efter ridningen, och det hade vist gått kanon :D när Emeline rider Abbe kickar han inte eller något när de ska trava och sådant. Med sin ägare kickas det rätt mycket och han lyssnar inte alltid. Fast sen rider ju ägaren och Emeline helt olika, Abbe gillar Emelines stil helt enkelt, han blir alltid glad när hon kommer i alla fall.

Jag fick bara bilder när de värmde upp i dag så ni får se på två stycken.

Blev bara en bild datan ville inte va med längre :S


Hökörning, kompis, fota och rida!

Ska iväg och köra in hö hos han som vi får ha Zorro hos. För min älsks ägare fick runt 1400kg hö över som han inte får in och som han ändå inte behöver, så då ville de vi har Zorro hos köpa det ^^ så ska åka och hhälpa till att köra in det nu.
Sen kommer Emeline och hon och syrran ska rida och jag ska fota dem lite och sen massa.

Senare ikväll KANSKE jag åker och löshoppar/lösdriver min älsk<3

det dampar att ladda upp bilder så får bli bilder sen kanske!

Stallet

Stallet blev att min syster red min älsk i dag, hon tränar in något lätt dressyrprogram^^ som hon försökt lära sig i flera veckor nu, saken är att jag kan det just nu men inte min syster. hon har dysterlexi så det tar lite längre tid att lära sig men hon tragglar på, i sitsa änden kan hon det helt klockrent ju ändå ^^
Liter bilder från dagen då :DEmeline

Föresten jag ska upp till Denna sötis sen och lämna hennes moppenyckalr och lite bilder på henne och Abbe!


vad händer?

Untrar vad man ska ta och hitta på i dag, en sak vet jag. Jag ska ut till min älsk. (bara för det kommer det inte bli så-.-)
Sen ska jag terra Emeline med alla mina förlåt, för jag va i vägen och allt, haha!
Sen ska jag laga mat, och blir det as varmt i dag ska jag "dränka" syrran i  polen, ne det ska jag inte, men vi ska bada i så fall:P
Sen ska jag höra om någon har tid att förlja med och tälta i helgen om det är fint väder^^

Kan man sakna denne pojk mer eller?

Hoppas han kommer till sverige någon gång igen!


Eclipse

Eclipse, var för mig en besvikelse. Men ändå så älskade jag den.
Något liknande en resention kommer i morgon

Föresten så här ser man ut efter att man har krockat med mig, stackars Gumman<3
Du får KRYA<3
(mobilbild)


Ny duschad!

Har nu duschat, ska sminkas lite sen är man redo för att dra på bio.
jag slipper åka buss in och hem, min mamma tyckte det verkade bättre om hon körde mig :P


7/7-10

Denna dag kommer va ganska chill, vad jag vet än så länge, efter lunch ska jag med syrran till stallet när hon rider, sen i kväll så ska jag på Bio med Bel, Amanda och Gabbi!

Jag kom in!<3

Assa rätt happy i dag ändå:D för i dag kom nämerligen brevet om att jag har kommit in på Tenhults naturbruksgymnasium. så från och med i agusti så går jag inte i 2an på john bauer längre utan jag går 1an på häst på Tenhults naturbruk<3

Vårdcentralen sjukhuset vårdcentralen

Jag och Emeline fick gå upp tidigt, för att åka med mamma och pappa in till stan, och så skulle de släppa oss på vårdcentralen. Bara för att Emeline skulle få sina sår omlaggda, och helt rengjorda.
Sen klämmde en människa på henne, för hon hade ont i nacken näsan och vid bäckenet/höftem.
Och då fick hon en rimiss till ryhov och röntken. gick runt där och dillade sjävla först. sen kom vi väl fram, väntade i en halvtimme på att få komma in på röntken, sen när hon väl va inne satt jag utanför i 30 min, efter det skulle vi vänta på svaren, så vi satt där utanför yttligare 45 min.

Men det var tur, för hon hade inga skador, inga sprickor ingenting. Hon har nog mest spännt och sträckt sig.
sen fick vi åka tillbaka till vårdcentralen med svaret. haha!

Va röresten med henne in när hon la om såren första gången, och jag tycker synd om Emeline, jag kollade när de la om på knogarna, och på ena knogen så såg man det visa benet under, trodde ärligt jag skulle spy. Men vi hade lite kul ändå, Emeline säger aj, sen asgarv efter. Även om hon gör så bara för det gör ont.

På torsdag så ska hon vist kravvla sig upp på hästryggen även om hon inte borde, men vill inte stoppa henne heller, hon blev så besviken nu när hon änterligen fått igång moppen igen och kunde komma och rida igen, och så krockar vi.

Vi åkte och åt pizza sen. Vi åt frukost halv 7 på morgonen, sen åt vi INGET förän kl var lite över 2 på eftermiddagen, vi va sån hungriga så man kan spy typ, men ändå så hade hungern gått över till att man könner sig uppblåst och mätt. men vi MOSADE i oss en halv pizza var i alla fall. Åkte sen hem till henne, åt jordgubbar med glass, mumma!
Sen kom mamma med det som är kvar av Enelines moped på ett släp, och syrran kom åkande på min moppe så att jag skulle kunna ta mig hem sen.

Kom hem nu på kvällen vid kl 9 ungefär, haft fullt upp hela dagen, och skämms fortfarande för att vi krockade jag och Emeline igår :S

Kanske kommer en bild på stckaren sen med massa bandage överallt xD

Hur jävla DUM kan jag bli?!

Assa hur smart är jag!?

Åkte till Tenhult för att möta Emeline med mopparna, allt är chill än så länge, sen köper hon en glass. Syrran lite godis.
Sen åker vi hem till mig för Emeline skulle sova här, och när vi är nästan halvägs hemma så kör jag om Emeline för det va en uppförsbacke, och min moppe är mycket starkare än hennes. Jag kör in framför henne sen köör vi runt 50-100m och sen PANG! jag far rätt ut i diket och Emeline välter och glider på assfalten.
jag hoppar av min moppe och frågar om hon vill ha hjälp, Dum fråga av mig vet klart hon vill men det va liksom det jag fick fram.

Hon hade tappat andan, så hon ville inte resa sig än, jag lyfte upp hennes moppe och plastskärmar som gått sönder från den och allt och gav det till min lillasyster som då har vänt och kommit tillbaka.
Sen så kommer det en bil som stannar, och Emeline får åka med dem ner till sin gård som var 500m bort. Jag rullar bort det som är kvar av moppen till kanten sen ringer mamma och pappa så de kan hämta moppen, för viste att de hade släpet hemma. sen åker jag ner och kollar hur det är med Emeline.

Hon ligger i en säng med näseblod och en MASSAstora skrubbsår överallt :S vi är där en stund och hon som bor där hjälper Emeline lite, och det visar sig att hon är läkare tydligen, lite tur det^^
Emeline får pålåster och omlagda sår, sem kom mamma och pappa och så åkte vi hem till oss, bara för att hon inte ska vara hemma hos sig sj i fall det är något, eller helt själv är hon inte men det blev så ändå.
I morgon så ska vi upp tidigt jag och Emeline vi ska med mamma och pappa in till stan. Mamma och pappa ska till Gymnasten, sen ska vi till en distrikstmotagning som vi hoppas är öppen som ska lägga om såren på Emeline och höra vad de säger om det och så.

Och jag skämms, skulle aldrig ha kört om henne, och sen saktat ner när hennes moppe väl fick fart :S nu är det inte säkert man får i gång hennes moppe:S
Men är väldigt glad att det nte blev några större alvarliga skador osm hjärnskakning eller något som blev brutet. Det mesta är skrubbsår och chock.

Enlig mig är det mitt fel helt och hållet, hade jag gasat på och inte kört in så tidigt framför henne, då hade hon aldrig kommit så nära och fastnat i mitt bakhjul, och hon hade aldrig skadat sig :S
Jag är ändå glad att det gick som det gick, men hade vart gladare om det inte hänt alls.

Full rulle

Verkar inte bli så mycket bloggandei  dag heller, det är full rulle HELA tiden. Just nu ska jag med syrran då hon ska rida en häst, ägarna vill ha hjälp att motionera han.
sen blir det hem äta middag sen upp till min älsk, så ska syrran rida henne lite tydligen :O efter det blir det att åka och borsta på Zorro:D

Hur mycket kan det bli!?

Jag vill inte hjälpa till att köra in mer hö, jag har kört in både hos farmor och farfar, sen hjälpt ägaren till min älsk. Men nu vill de vi ska köra in ännumer, jag pallar fan inte med att ens SE mer hö.
Vi är ändå 4st som kör hö, och uppe på rännet så är 4st för många, man är bara ivägen för varandra hela tiden -.-
Vet inte hur jag ska orka det men i alla fall.

Ska se om jag ska ta älsk i ett grimmskaft och bara gå till Gölen och vända, sen släppa henne i paddocken och lösdriva henne lite. Sen MÅSTE jag ju pröva mina nya paddar och benlindor också!


Sorry to late

Jag är lite sen med dessa bilder, de är från den 1/7 men bättre sent än aldrig.
Bilderna är i alla fall från när syrran red Zorro, och Emeline red Abbe, dock har jag valt att inte publicera några bilder på Abbe och Emeline, för vet inte i fall hon vill det eller ej!
Alla bilder i inlägget är OREDIGERADE!
Sen efter vi släppt up pollarna så såg jag som är LIVRÄDD för ormar en orm (kopparödla)
Givetvis var Emeline tvungen att plocka upp den, och om hon ändå höll i den kunde jag inte låtabli att ta kort:PMassa massa massa!

Igår blev det inget bloggande för hade rätt mycket att göra.
På morgonen vid 9 låg jag och sov, min lillasyster hade bestämt med Emeline att hon skulle komma vid 9 på morgonen, och där ligger jag och såver fett bra. Gissa vem som väcker mig, haha Emeline kommer och kittlar en så man sätter sig upp med ett skrik typ, HAHA, upp fort kom jag i alla fall.
Det var bara på med kläderna sätta sig på moppen och dra ut till stallet, har lite bilder från det senare^^

Kom hem äter Lunch, sen kommer pappa och undrar om vi tre ska med till farmor och farfar. Vi följde med, vi skulle hjälpa till att köra in hö. I början va det rätt okej, men de 2 sista lassen av de 11 vi körde in igår, de var väldigt jobbiga, då var man rätt trött sen. Vi räknade ut att vi körde in runt 6000kg (6ton) igår med hö. då förstår man typ om man är trött i armarna, för det var inte balat, det va enbart löshö som man får hiva upp med en högaffel:P

Va hemma halv 9 på kvällen, förljde Emeline en bit hem med moppen, sen drog jag hem och satte mig kolla på film innan jag somnade.


Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0