Funny day

Rätt okej dag, i dag. Gabbi är alltid kul att va med.
Vid 18.18 körde vi Gabbi till bussen. Mamma körde henne dit och jag tog moppen.
Väl efter jag sagt hejdå, så stack jag medesamma till Emeline, och terrade henne lite, moahaha, jag är elak.
Men hon är också ALLTID lika kul, vi pratade lite, spelade lite Wii, longerade Micro lite. Sen ringde mamma och sa att det nog var dax att åka hem, då blev Lilla jag besviken. HIHI!<3


Gabbi Gästbloggar!

Hej alla galningar!!!!!!!
Jag har härmed tagit över Linas blogg, i vilket fall för tillfället ;)
Idag har vi typ ätit, varit ute med hundarna, kollar på new moon, varit i ett stall samt trälat med att fixa biljetter till Eclipse. Tanken var att vi skulle komma iväg i morgon. Men biljetterna försvann så fort så det gick inte. Nu verkar det istället bli på tisdag.. Jobbigt att vänta så länge dock men eftersom jag själv är upptagen hela helgen så får det bli så!!

Btw så har Lina världens sötaste hundar!!! JAG VILL TA MED MIG OBOY HEM.. Haha ;)

Nehejaha..
Inte för att Lina har så många läsare, men ni kan ju kika in på min blogg om ni vill ;)
//Gabbi

Gad dog (finn två fel)

Vad är fel i överskriften?!
Dahm, massa sturl vill gå på Eclipse, men vet inte hur det blir. Ev nästa vecka, men då kanske Emeline kan följa med?! Maybe.
Gabbi is here! I don't know what to do! :O movie? or something else?

Gabbi

I dag kommer Gabbi, och jag har inte en aning om vad vi ska göra. Men något kommer vi nog att hitta på:P

No time

Hinner inte med allt som jag skulle vilja just nu.
Här är en bild från i dag när syrran red, har MÅNGA MÅNGA fler men hinner inte lägga in fler nu då jag ska sova!


Varm dag!

Varm dag i dag^^ massa nice.
Ska cykla till stallet sen tänkte jag, inte åka moppe som jag brukar. Utan CYKLA. Det är bara 7 km så det är inte så långt. sammanlagt blir det ju 14 km men det gör ju inget, bara bra fan ju. för vägde mig och jag har gått upp 3kg det senaste halvåret, och vill ni veta det STÖR mig så nu måste jag försöka gå ner 7kg i sommar i alla fall:P

Hö körning

I dag så har jag hjälpt till att köra in massa hö, och då har vi inte ens kört in hälften än. Det är ganska kul om jag ska va helt ärlig.
Dock gör ju detta att jag inte kan uppdatera så mycket, men det är så grymmt fint väder ute, så kan inte med att sitta så mykcet vid datan.

Syrran red Zorro igår, skulle trava men så gnäggade kompisarna i hagen och han satte av i galopp, men han stannade lydigt, och han va inte ens andfådd! och då har han inte vart riden regelbundet på 8 år, men om man säger så, en häst är ju aldrig utan kondition, den har ju alltid lite, även om den inte är så bra efter ett tag. Men Zorro blev helt superpigg efter han tagit sig en galopp.

Bilder från det, syns väldigt dåligt, men han galopperar.

Trava lite :D


OBS, jag är inte lika arg pä ägarna länge som jag va innan. Ägarna till min älsk då. För även om de säger jag inte ska göra så och så, så har jag alltid gjort det ändå, och min älsk har då blivit mycket gladare när jag gjort som jag tyckt än när jag gjort som de tyckt.

Lämna dem eller stanna???

Jag vet inte om jag ska lämna min älsk och låta ägarna ta hand om henne själva, och se hur länge det kommer att fungera för dem.
Det kommer inte fungera länge, MAX 6 månader, sen kommer de inte kunna fånga henne i hagen, det kan jag nästan garrantera!
Jag orkar inte med dem längre, men jag älskar henne för mycket för att lämna henne, jag vet inte hur jag ska göra!?

Jag måste få va i stallet några ggr i veckan i alla fall, och ridskola får jag inte g på, bara för jag har inga pengar att betala det med just nu till nästa termin, och på ridskolor är det alltid folk som ska va bättre än andra där och allt.
Fast jag skulle gilla att gå på ridskola och verkligen få RIDA hästar igen inte bara sitta där och åka med.

Dock känns ett privatstall mer bekvämt för mig om jag ska sköta om en häst. Men vet inget stall i närheten som vill ha hjälp/skötare/medryttare åt sin häst/ar.

Känner mig helt förvirrd hur jag ska göra för att det ska bli rätt. För jag är så SJUKT TRÖTT på ägarna till min älsk just nu, rida ber de oss göra, men vi får inte träna dem -.-


Fototävling - Rösta

Är med i någon kul fototävling.
Tänkte fråga om ni kanske kan rösta på mina bilder.
Här är länkarna!
http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=2042
http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=2045
http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=2047

Förbannad, för i HELVETE!

Nu blier jag fan FÖRBANNAD på ägarna till min älskling<3

Jag va och red henne i dag, och så kom jag tillbaka och så kommer en av ägarna och så frågar hon var jag red i dag, jag sa att jag hade vart och klättrat henne.
Då säger ägaren, "Jag tycker inte du borde klättra henne, jag tycker synd om henne då."

Men va fan, det va SÅ nära SÅ jävle nära att jag ställde mig och skällde på henne.
För de har sagt att vi inte får ha tränare, de vill inte att vi rider över bommar, hon tycker jag inte borde rida henne på en volt och försöka jobba ner henne och sånt.

Assa jag kan inte rida henne i form om jag inte får gå på en volt, vi har inte kommit så långt så jag kan få henne i form bra än! Jag komlpiterar då med lite klättring. Och för att klara av att senare lyckas jobba henne i rätt form så vill jag ha en tränare.
Jag får ju inte ha något av det, jag får inte ens träna henne lös i padocken!

Och jag har köpt ett flugmedel för nästan 300kr och så kom de och sa att jag inte får lägga på det :O De sa att det är dåligt för dem, men min älsk hon kliar sig så på grund av alla jävla knott och mygg och all skit, och det anda myggmedlet som jag hade innan, det fungerade inte och så va det mycket mer farligt för dem, men det fick jag lägga på dem :O

Jag har sån go lust att sluta rida där och lämna dem och inte ha med dem att göra och sen ta med mig ALLA mina saker där i från, och allt är mitt utom sadeln och islandstränset, alltså alla borstar och allt e mitt eller min systers, jo de har köpt en borste och de gav mig pengar för det dyra myggmedlet, det kostade nästan 300kr coh jag fick 100kr

Jag är bara så FÖRBANNAD på dem, hur kan de bara göra så, vist de kan få ha dem för sig själva, men jag LOVAR att ett efter ett halvår så kommer de inte ens kunna hämta dem i hagen, de kan knappt det nu ens! De är skiträdda för dem, och de köptehästarna bara för jag och syrran skulle få rida, men vi vill inte bara stta och åka häst så som vi ofta måte göra nu, vi vill RIDA hästen.
Det är inte bara att hoppa upp och säga att man rider hästen, sitter man och inte gör något så ÅKER man häst, då menar jag att man rider med sitsen och allt det när man rider hästen och så får man den att gå bra, åka häst då sitter man helt passiv och tror att hästen ska svänga bra bara man drar i tyglen och det.


Zorro

Har vart hos Zorro nu.
Syrran ledde han en liten sväng, för hon ville jag skulle ta en bild, men Zorro ville inte stå still. Så en bra bild blev det kanske inte. Men han är ju så söt så om man säger så så är bilden ändå bra, han är ju med på den:P


lördag och soligt

Det är sol i dag också, så ikväll ska jag och älsk klättra :D
Men nu vid kl 1 ska jag åka med syrran till Zorro så ska hon gå med han i grimmskaft lite.


Vad sa man säga?

Ja vad ska man säga om denna dag. Kanske inte den roligaste alltid, men i alla fall.
Blev s mycket mat att äta i dag, fattar inte vitsen med all denna mat, först skulle vi fika och efter det tårta, sen skulle vi äta middag och efter det jordgubbar. Bara för min farmor, farfar, farmors mor och farmors far va här så fick jag inte ha socker på jordgubbarna, jag tycker inte svenska jordgubbar utan socker är så gott. Jo jag älskar jordgubbar, äter man dem bara någon och inte så många är inte socker nödvändigt, men ska man äta så som vi gjorde på tallrik nu så är socker ett måste typ.
Brukar kunna ät MASSA jordgubbar men åt bara 5 i dag för jag inte fick mitt socker, inte ens någon riktig grädde, fick sojagrädde, fast den smakar lite sött så df kunde jag äta 5 jordgubbar :P

Oj nu klagade jag för mycket IGEN!!

Tidigt vaknande

Vaknade ganska tidigt i dag. Eller det beror på hur man ser det, för mig är halv 8 ganska tidigt.
Min pappa väckte mig och sa att jag måste upp FORT! för min älsklingshund Oboy han låg på altanen och fick ett epelepcianfall, det va ett halvär sedan han fick det sist. Men det gick rätt bra, fick bada han ute sedan för han hade fradga och pink över hela sig. Så nu är han sitt vanlig jag igen<3

Vid 9 så drog jag och syrran till stallet där hon har Zorro, och så red hon honom i knappt 20 min, gick super. Men han testar en när man leder han från marken och ska bortsa och så, men han ska INTE få vinna!
boring day

I dag har det inte hänt så mycket, va i stan en sväng, skulle åkt till stallet nu på kvällen och tränat lite på hennes galopp med galoppfattningarna ska bli rätt och så, men jag är helt jävla slut! Jag har inte en aning om vad det är med mig, men i alla fall. Blir stallet i morgon antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen, det får jag se.
Det är ju ändå midsommarafton i morgon.

Har änterligen köpt padar i dag så jag kan använda mina benlindor <3
bilder kommer nog sedan, har även bakat en prinsesstårta.

Ny duschad

har just duschat, ska åka till Tenhult sedan, och kolla om det finns några jordgubbar att köpa där. Annars får vi ta och åka in till stan och klpa dem.

Senare i dag så ska jag åka till stallet, lär ju bli i kväll när det är lite svaligare. Tänkte att vi skulle ha galoppträning, eller intervallträning blir det ju, men det blir inte så länge. Min älsk är sådan att hon tröttnar fort på det, så kan ju inte hålla på med det för länge, och jag har fortfarande träningsvärk. Jag kommer ju inte bli av med den nu om jag ska galoppera då och stå i fältsits, i alla fall så gott det går, jag har lite långa stigläder. Men kan fan inte ha kortare då får jag ont i knäna, jo jag kan korta dem ett hål till.

Verkar som det blir en arm dag i dag i alla fall, kl är ju inte mer än halv 11 än.
När jag åker sedan så tänker jag smugla med mig kameran, mamma gillar inte att jag tar med den överallt. Men fota mycket det vill hon att jag ska göra, lite dubbelmoral enligt mig. Men ska smuggla med den, och ska se om jag tar någon bild också.

Måste ju fota någon bild på älsk sen i kväll också, det va längesedan nu käänns det som, känns som om jag inte alls ha många nya bilder på henne.
Okej jag har säker över 5000 bilder på BARA henne. Men jag vill ha så många minnen med henne som det bara går, för tänk den dagen hon inte finns längre, do kommer jag ångra så mycket att jag inte har fotat mer och allt det.
Så det är bäst att jag fotar och filmar henne lite ^^

Mycket att göra dag

Har haft rätt fullt upp i dag också, så därför hinner jag ju aldrig blogga. Även om jag vill det!
Syrran va i alla fall coh red Zorro i dag. 10 min från stallet en vända och gå hem igen. när hon kom till baka så red hon ett varv åt vadera håll på en volt, och Zorro är duktig. Fast vad jag vet så ska han va rätt bra skolad, hihi.
Efter vi vart hos Zorro drog vi hem och kl var då halv 4, va bara att ta igen sig lite. Sen ut med hundarna en sväng innan man skulle äta middag halv 5.
Efter maten såg jag klart på en film jag började se vid frukost, kollade 20 min sen drog vi in till grannen, eftersom vi har hand om deras hus just nu, gjorde rent hela hamsterburen,  eller syrran gjorde det, jag hade fullt upp att leka utomhus med hamstern i hamsterbollen, den är så rolig när den springer och man ser hur glad den blir när den slipper buren.
Efter det kollade jag klart på folmen, det va drygt 15 min kvar. Kl 18.30 drog jag till min älsk, red en sväng på henne, jobbade på att enbart styra och stanna med sitsen, gick rätt hyffsat. Men bland gick hon åt ett annat håll och struntade blankt i mig, men när vi rider utan något förutom halsring, så styr vi med att lägga fram spöt lite åt det hållet hon inte ska svänga åt, assa går hon åt höger så visar vi spöt på höger sida så hon svänger vänster och så tvärt om. och då började hon lyssna på skänkel igen ^^

Sen hade de ju slått på åkrarna runt om i går och så balade de och flyttade balarna i dag, så kunde rida upp på gölen, tölta, trava och galopera lite på åkern där, inte bara det jobbade på volt i skritt också, och nu så har syrran kommit till stallet också åch är med på sin Freyja.

Jag red nog en timme på kvällen nu så, och syrran red drygt 30 min.
Kom hem 21.30 drack lite sen sett på film, ska snart sova om jag orkar det.

Dagens bilder:


"Ny" häst

Har vart och hämtat Zorro i dag, och sen efter det vid 20 tiden på vällen hade jag änterligen tid arr rida min älsk.
Så som ni förstå har jag haft fullt upp och inte hunnit blogga.
Och nu kommer det ett inlägg mitt i natten typ, kl är lite över halv 1.
Här är också dagens bilder, i alla fall några av dem. Tyvärr har jag failat dem lite men det får ni LEVA med :P
Ny header.... IGEN

Jag byter ofta header det är jag medveten om, men jag är ALDRIG nöjd med den.
Syns inte den nya headern tryck F5.

Så här ser den ut:


dagens bilder

Tog inte så många bilder i dag, och har haft en fundering på att varje dag ha så kallat "Dagens bilder".
De dagar jag tar bilder då, men det är i regel vart enda dag.
Anledningen till att jag funderat på det, är nog mest för att jag själv vill bli mer nogrann med mina bilder.
Alltså, är jag i stallet och tar på hästarna blir det att man tar en massa bilder, men nu maner jag att jag ska vänta och tänka LITE mer innan jag tar bilden, även om när jag inte tänker så är det bilderna blir lite bättre. Men i alla fall

Här är dagens bilder:

skapa en till?

Borde jag skapa en blogg till, fast ängna den åt hästar i stället, och sedan skriva allt annat här samt ha mina bilder här?

Det är ju inte alla som är intresserade av att läsa om hästar, och allt annat.
Några kanske BARA vil läsa om hästarna jag håller på med, vad vet jag?

Det är det jag frågar er, för uppdateringen kommer bli mycket sämmre då om jag ska ha 2 olika bloggar att skriva på.

Dagens planer

Dagens planer blir att klippa gräset KANSKE, beror på om det vill torka upp i gräset eller inte.
Sen efter Lunch så ska jag åka till stallet och rida en sväng, vet inte om min syster ska rida eller inte, annars kanske hon kan ta någon bild, får se, hon kanske helt enkelt ska städa på rännet tillsammans med ägaren. De ska byta den sista biden på golvet där uppe.
Han fick ett rycke med det för något år sedan, då jag och min syster satt i hövagnen och så brakade den igenom golvet, tur att hästarna var ute då.
Så nu har han bytt en sektion med brädor varje år, så i år ska de byta klar HELA den änden av rännet som hästarna står på, så ska han ta den andräa änden nästa år.

Foto: lillasyster

Med: Min kamera, Canon Eos 500D


Hur man fläter ett rutigt pannband

Det var en som frågade mig hur jag hade gjort detta pannband:

Du behöver:
1. Banden att linda med. Du hittar dem ofta i hobby eller textilbutiker
2. en sax
3. lim, Limpistol är det som fungerar bäst, men man tar det man har
4. ett pannband
(5. runda kartongbitat i fall du vill ha rosetter på sidan/orna)


Hur lång band du behöver, varierar beroende på vilket mönster du ska göra och vilken storlek du har på pannbandet. Därför är det ALLTID bättre att ha lite för mycket band.
Till det runtiga pannbandet jag ska beskriva hade jag ca 2m av det Silvriga (på bilden) 50cm mörkblått (på bilden) 50cm ljusblått (på bilden)

1. börja med att klippa till banden, limma sedan fast det LÅNGA repets ena ände precis efter öglan som är på pannbandet. detta görs på BAKSIDAN!
2. Klipp till de korta banden, limma fast dem på pannbandets FRAMSIDA! bredvid varandra.
3. Nu ska du börja att linda.
4. Börja med att linda den långa änden rätt ÖVER de banden du limmade fast på frammsidan av pannbandet, så att det blir enfärgat det första varvet.
5. linda nu det långa bandet in på baksidan, och sen fram mor framsidan igen (linda RUNT pannbandet)
6. sen lyfter du på det första korta bandet och lägger det långa under, men på det andra korta bandet lyfter du inte det lägger du bara det långa badet över.
7. Nu ska du linda det långa bandet runt igen, men denna gången ska du inte lägga samma band över det långa bandet, utan du ska linda rätt över det och lyfta på det bandet som du inte lyfte på under förra varvet.
8. fortsätt sedan att linda det långa runt och att lyfta på de korta snörena varannan gång.

Nu kommer det att börja likna något som detta:

9. i slutet gör du precis så som du gjorde i början när du fäste banden.

Hoppas att någon förstår denna lite halvkonstiga beskrivningen, beskrivningar är inte det jag är bäst på om man säger så.

Vill ni veta hur man gör rosetterna, släng då in en kommentar ska jag se om jag inte kan FÖRSÖKA att göra en beskrivning på dem.

Det nyinköpta

Detta är vad jag spenderat mina sommarpengar på, inte det som va tänkt från början. Får hoppas mamma kan ge mig lite pengar sedan.
Hade 900 innan köpte lite smått så hade typ 830kr kvar och nu har jag köpt
Crub strap: 129kr köpt på Hööks

Vita benlindor: 99kr (innan 249kr tror jag men va rea på dem) Köpt på Charlies

HorseHead islandsridbyxor: 399kr Hööks

Hööks

Va på Hööks i dag, det öppnade i Jönköping den 17/6 så jag va där och kollade i dag.
Sedan drog vi även en sväng till Charlees för de hade inte det jag sökte på Hööks, men det fanns på Charlies.
Nu behöver jag bara köpa paddar också, sen kan jag använda lindorna jag köpte, men paddar får jag köpa sedan när jag har råd till det.
Sen på Hööks köpte jag, Islandsridbyxor och en grej nu vad det heter kommer jag inte ihåg ska ta reda på det, men man sätter den under bettet där man i vanliga fall sätter kjedjor, fast denna har inte någon efekt med något, men den är till för att bettet inte ska kunna åka ut ur munnen åt något håll, så jag kan rida utan nosgrejen som håller fast bettet så kommer mitt islandsträns se ut så här:

Bilden visar lite dåligt, men får se om jag kan ta en bild sedan och visa hur det ser ut ^^


Zorro (Sorro)

Snart så kommer ju Zorro (Sorro), som min syrra ska ha över sommaren.

Men vi var ju hos farmor och farfar och så prövade vi min systers sadel på han, och den passade han!
Det är fan as bra att den gjorde det, dock har han inte så mycket muskler nu ju, och så behövde hon ha en pad undet. Men den passade väldigt bra.

Jag sa till min syster att hon inte skulle rida han då han inte har så bra kondis och inte jätte mycket muskler heller, men hon skule upp.
Hon red i 10 min 2 dar i rad, och han va så duktig, och verkligen älskade att få bli ompysslad. Han blir ju inte det så mycket hos farmor och farfar.

Han är väldigt öm fram, och har extremt mjuka hovar, så han ska nog få ha skor på sig, för han ömmar inte på grund av hovröta och det, utan han har ALLTID ömmat, och det enda som har hjälpt är att sätta på skor.

Här kommer lite bilder som jag tog på sötisen<3


How sweet<3

Rådjur tycker jag personligen är väldigt fina.
Och så hade jag turen när jag var hos farmor och farfar att precis nedanför deras hur lite drygt 200-300m så har ett rådjur just fått ett kid, och hur gulligt är inte det då? och jag hade sådan tur att rådjuret inte störde sig av våran aktivitet, så jag kunde helt lugnt fota det. och tänkte då jag kunde lägga upp några bilder på kidet och rådjusrsmamman.


Dålig uppdatering

Har vart dåligt nu i 2 dagar då jag vart hos min farmor och farfar, men ska berätta i ett lite senare inlägg i dag vad vi gjorde och så. ^^

VILL INTE :@

Jag hatar när ANDRA bestämmer vad jag ska göra, och jag vill inte ens lägga pengar på de sakerna, jag har 900kr som jag ska ha HELA sommaren och då vill jag inte lägga dem på massa skit som folk bestämmer jag ska göra hit och dit hela JÄVLA tiden.
Ne nu är jag fan FÖRBANNAD! jag vill inte göra detta jag har MASSA annat planerar för sommaren och så kommer alla och bestämmer vad JAG! ska göra:@

nytt telefon nr

För den som är intresserad och som är min kompis/kännner mig så har jag bytt telefon och telefon nummer.
Man kan nå mig på min gamla i ett år till men inte efter det, jag kommer nämerligen att ha båda två mobilerna, om du inte har fått mitt nya nr så skicka ett sms till mitt gamla nr :D

Stallet

Stallet i dag va ganska kul, om man ska säga så.

Började med att träna min älskling lite löst i padocken, gick sådär, tränade lite inkallning, som blir bättre och bättre även om hon inte fattat exakt än, sen tränade jag med dressyr spöt samt longerpiskan. dressyrsspöt kan jag vifta i luften och hon står stilla, men inte med longerspöt, det gick sedan, men sen skulle jag byta sida, då tvärvände hon och började springa runt, men vi tar det långsamt så kommer det också gå.

Bad min syster ta lite bilder som troligtvis kommer upp lite senare när jag redigerat dem, än så länge får ni nöja er med en bild på Zorro och min syster, Zorro kommer för visserligen ned till oss den 22 denna månad, ska bli riktigt kul!

Sen var det dags för min syster att rida sin älsk, och hon tänkte för en gångs skull låta henne galoppera så mkt hon ville så hon skulle bli lite mer behärskad, men min älsk var inte med så efter 2 rundor (hon brukar klara 5 runder på den sträckan utan att va trött det är inte så långt) sen när hon upptäckte att ingen fanns och sprang bakom henne tvärvägrdade hon, och meningen va jag skulle filmat när hon sprang, men inte haha. Jag satte mig på cyklen och så cyklade jag bredvid och då dög det att springa, men hon såg till att aldrig va mer än en meter framför mig, och då dög det även att galoppera lite mera haha, så jag fick trampa på rätt bra, och det va rätt gött, och för jävla roligt att tävla mot Freyja, men hon va snäll och lät mig nästan vinna xD precis innan vi skulle stanna så gick hon före. HAHA!Stan

Va hos tandläkaren i dag, och det gick ju sjukt dåligt, den ordinarie tandläkaren jag bruar ha är på semester.
Det som brukar ta mellan 10-30 min tog över en och en halv timme.
Sen när jag sitter på motorvägen med mamma och vi är på väg till Gabbi för att lämmna hennes datorn, och då ringer de och säger att de satt in två grejer för mycket i min mun, så jag fick pilla ut dem själv när jag kom hem, och det va helt mysko, men jaja nu är det gjort och det är rätt chill.

Degigt!

Har bara degat i dag, va i stan en liten sväng träffade Gabbi vi hämtade hennes ena dator.
Annars har jag bara degat sett å film, drickigt MINST 4 Liter saft/vatten, bara för att jag är så rastlös, och blir vatten/saft istället för att gå och små äta, haha.

Tack vare att jag ändå inte har något att göra så blir det inte att det finns något nödvändigt att skriva på bloggen heller, där av allt dåligt uppdaterande....


Halv glad !!

Fan kollade mitt konto nu på morgonen, gissa vad..?
Nu ÄNTERLIGEN har jag fått mina APU pengar, fan va glad jag blir! nu har jag lite pengar att röra mig med i sommar i alla fall, inte jätte mycket, men det är fan bättre än vad jag brukar ha! fick ju pengar på skolavslutningen av gamelr´farmor och gammelfarfar sedan fick jag 1/5-dels så myckt pengar av farmor och farfar också :D

Ne nu ska jag sätta mig och kolla på filmen Final destination *stav*

Allt detta regn, och en trasig koppling

Inte haft tid att va inne så mycket i dag, men blir ett litet inlägg nu då, bara för att va en liten plåga.
Sov till halv 11 i dag, det är så skönt, om man ska va ärlig, men det blir så segt att gå upp!
efter kl 12 skulle vi klippa gräset, men då kom det massa spö regn, så det fick vänta, och det har inte blivit av än och kl är nu 22.50, men blir nog i morgon.
Jag har mest degat hela dagen, kom på vid kl 2 när det slutat regna att jag ska åka till stallet, dock hade jag och älsk inget sammspel i dag, varken med kroppspråk eller humör, så jag fick värsta sne rycket och allt, för hon VÄGRADE att stå still, fast kan ju va för jag inte kunnat rida på JÄTTE länge känns det som.
Jag kom upp på henne efter 10 min i alla fall, och jag red barbacka, hon har blivit lite rundare inte jätte mycket, men det lilla som va gjorde att man satt VÄLDIGT bra på henne utan sadel nu, fast det gör man ju ändå, men det va anorlunda i dag.

Sen när vi lämnar stallet och jag startar moppen och ska lägga i 1.an så bara lossnar hela frikopplinen , och några delar lossnar, hade de inte lossnat hade jag kunnat laga den själv, men nu fick det va som det var. Man kan ju köra utan frikoppling också, och det är vad jag gjorde hela vägen hem.

Efter maten tog jag och min syster mopparna och åkte till Tenhult och hyrde film, köpte lite godis (FY!!).
Även denna gången gick det alderless utmärkt att åka utan frikoppling, dock glodde lite folk i Tenhult när man växlade, haha inte för det lät så mycket, men för att jag inte fick i växlarna och så, HAHA! men gick bra ändå.

I kväll har vi då kollat på film, och jag ska sätta mig och kolla på den sista filmen nu, Beck, i stormens öga, kommer vara klar vid 1 tiden ungefär och så ska jag upp halv 6 i morgon, men så får det bli. Det är ju sommarlov och då gör det inte så mycket om man är LITE trött :P

Min syster

Jag målade av min syster lite snabbt, ska jag va ärlig la inte ner mer än en timme på bilden, är inte så nöjd med den, men det är första gången jag lyckats att måla av en människa någorlunda i alla fall, och det är jag lite stolt över :P Dock ljuger bilden på datan lite så mörk som den är här är den inte i verkligheten.


Kira och ALLA andra<3

Bara för mina hundar är BÄST!<3 inte perfekta, men de är ändå bäst. Dock vet jag inte vad som händer om jag flyttar hemmifrån, för min älskling Oboy blir helt från sig om jag inte sover hemma en natt, men om jag skulle flytta innom en snar framtid bara OM så får jag kanske fixa så jag kan ha med han, och så jag kan gå ut med han och allt, men jag flyttar nog inte förän jag gått ur gymnasiet, om jag inte hittar en kompis som vill dela en lägenhet med mig haha!

Vill åka till stallet i dag, men får inte för morsan, det blåser som satan och det är stackmoln ute och varierande sol och regn hela tiden, Jag måste damsuga varannan dag medhar pappa sagt annars får jag inte åka moppe -.- och kan jag inte åka moppe kan jag inte ta mig någonstans utan är fast hemma typ, så måste se till att göra det i dag också.

Kanske messa någon kompis se om de har tid eller något i dag, sen så ska jag försöka teckan ett föl också, det lär ju inte gå så bra, men jag ska ge det ett försök nu snart, och när jag tröttnar går jago ch damsuger för att sedan kunna fortsätta med det.
Har det gött KRAM<3


LIV!

Vad är meningen?

Är det meningen att allt ska vara som det är nu?
Är det meningen att man ska känna så här?

Jag vet ju varken ut eller in. Jag vill finnas där för ALLA men jag finns ju inte där för någon.
Jag vill ha tillbaka det livet då jag va 1-5år då innan allt började, då allt var perfekt. Innan man blev mobbad för den man var, och sviken av de man trodde var ens bästa vänner.
Innan man va med om all skit som hände mellan 2an-9an.

Sen finns det så mycket jag vill ha tillbaka från de åren som var skit, det fanns ändå några bra saker där som jag ALDRIG kommer att få tillbaka.
Alla man har förlorat, de man vill ska komma tillbaka.

Finns så mycket man ångrar, så mycket man önskar man hade gjort som man inte gjorde, sådant man gjorde men som man ångrar att man ens tänkte på att göra.

Nu finns det så mycket som man har en mask över som man inte visar, finns så mycket man vill säga som man aldrig säger.
Denna mask jag bär för att orkavarje dag, allt detta pladder jag använder som mask för att klara av det som borde vara en enkel dag, men som är allt annat än enkel!
Jag pratar så mycket goja för att inte tänka för att försöka vara normal så går det till överdrift, men jag vill inte tänka, och istället använder jag mig av detta eviga prat HELA tiden, och pratar jag inte så sjunger jag.

Varför ska det vara så svårt att klara en enkel dag?!?!

Jag vill bara SKRIKA ut det, men det är som om det är en kork mitt i strupen, som inte låter skriket komma ut, det kväver det!

Vad är meningen med LIV??


Hur ofta?

Hur ofta besöker/läser du min blogg?

Jag har fett tråkigt, men blir att kolla simpsons, family guy och sedan Legend of the seeker nu då. slänger nog ihopp något mer inlägg ikväll också^^

Me today

Första dagen på sommarlovet och jag gör inte ett skit, har vart hemma oc hinne HELA dagen förutom när jag vart ute med mina älskade hundar som e lite dumma haha. Ne nu var jag elak!

Har inte tagit några eobilder på länge så jag passade på att göra det i brist på annat, och sen har jag dettutom vart dålig med att ladda upp bilder på bloggen.

Så här får ni några bilder bara för det!Skolavslutningsbilder

Då har ett HELT år med Bytingen gått<3
Man har gått ut ettan, och förhoppningsvis väntar ett nytt åt på ny skola och ny inriktning i ettan igen^^
Men ni ska få se lite bilder från i går i alla fall<3
(Tyvärr dampar datan så den tillät bara att ladda upp 400 breda bilder -.-)

Förlåt!

Förlåt för denna dåliga uppdatering, men min dator jag har nu, den är lite seg och jag får värsta rycken när den danpar och hänger sig, och då finns inte mycket lust att sitta vid datan.

Fan tänkt om jag verkligen kommer in på naturbruksgymnasiet och får gå om 1an då, assa FAN jag kommer sakna klassen Bytingen så sjukt jävla mycket, assa bättre klass än så får man leta länge efter<3
Kan ju hoppas jag träffar lite av dem i sommar och sen får jag pallra mig dit kanske någon gång och säga HEJ!

Skolavslutning i dag föresten, ÄNTERLIGEN SOMMARLOV!<3

Bid från Disco bowlingen med klassen igår<3


fotbollsbilderKlicka för större bilder!

Disco bowling

Bowlingen med klassen i dag var väldigt kul, även om jag typ blir sämmre och sämmre på att bowla, men ändå sjukt kul. Vi började spela precis som vanligt, sedan rätt som det var blev det mörk och så startade neonljus och massa musik och allt :D det va väldigt mysigt, haha jag ville bowla mer än en timme, men många klasser som vill va där så en timme blev det bara.
Men jag kommer ju åka dit mer i sommar, sen så kommer det komma lite bilder sedan också^^ efter jag laggat upp bilder från fotbollen igår.

Bowling

Nu blir det att strax åka hemmifrån för mig, ska ut med hundarna packa väskan och kolla bensinen i moppen, sne drar jag till skolan och ska bowla med klassen, och kameran ska ju givetvis med, hiih!

Fotboll

Hade fotboll i skolan i dag, och det va 5 spelare från våran klass sen va vi 4 som tittade på, jag och Amanda fotade lite när de spelade. Om min data inte trögar sönder så kommer det komma lite fler bilder^^


Blä va SEGT!

Sitter vid min helt EGNA laptoo nu när jag lämnat tillbaka skoldatan, och assa den är så SEG, och jag kan inte ens ha msn på det, och det suger fett!
Har inga bilder på den heller, men ska koppla in min stationära sedan, den lever visserligen sitt lilla egna liv, men den är snabbare och fungerar mycket bättre ändå.

Ska nog fixa till båda mina datorer och sedan sälja dem, för jag får MINST 1500st för mina 2 datorer och då har jag 3000kr och då kan jag lägga till lite som jag sparar ihopp, (om jag lyckas spara) och får då en helt okej dator för runt 5000kr.

Eller om jag låter min syster bygga en dator åt mig, det fungerar ju det också, då blir det lite billigare, men jag får se hur det blir.

Måndag morgon

Ännu en måndag, och jag har ingen skola förän 14.45.
Och då ska vi ändå bara lämna in datan, så i sommar blir det min stationära, men har inget emot den, om man bortser med att den stänger ned internett ibland, och INGEN vet vad det är för fel.
Men har funderingar på att bygga om den sedan när jag har råd och sedan kanske instaleta windows 7 med photoshop CS5 om jag lyckas ha råd att köpa det vill säga.

Vet detta är helt ONINTRESSANT!

Har haft bilder på min kamera som jag inte lagt in i någon dator än, men så fort jag kopplat in min stationära så ska jag lägga in dem, men har bara photoshop 7.0 på den, men det fungerar ju det också^^ bara att det är på svenska och det jag haft hela året på skoldatan är på engelska och är cs3 så jag hittar inte allt i det svenska:P

Gamal bild på Min hund Oboy´s bror Zorro
Som vi inte fick såld för än när han nästan var ett år
men nu har han det väldigt bra<3

söta lilla Zorro<3


Småfix

Har massa småfix jag måste fixa i dag på bloggen, blandannat så ska jag göra några nya kategorier. Sen ska jag göra en bloggdesign till min syster också, men hon ville vist ha samma som jag har men att man byter bilder och bakgrundsbilder lite så ^^

Sprillans NY

Har Jobbar hela dagen för att bara få fram en simpel bloggdesign, men jag va väldigt sugen på att göra om den.
Har ju gjort om den som ni ser, och ser ni inte så tryck på f5 så uppdaterar det.

Inte super nöjd, ska nog göra en bätre bakgrund sen.

Men Ärligt, vad tycker DU! jag vill ha ärliga svar, inte bara säga att den är fin för det är det ni tror jag vill höra.
Jag vill höra vad ni VERKLIGEN tycker.

Jag har vart för feg för att radera hela min förra design, jag har sparat den i ett dokument, i fall jag vill ha den igen.

Allt är inte perfekt än, några SMÅ saker jag jobbar på<3

Hittar ni något fel tveka INTE att säga det<3

Dålig uppdatering

Har uppdaterat dåligt i dag.
Har vart ute mycket och sen håller jag på att jobba på en helt ny bloggdesign.

Ny design

Jobbar på en ny bloggdesign, ska bara komma på så att den blir exakt så som jag vill ha den<3

I allmänhet har dagen vart helt jävla SUPER Emeline (Mimmi) kom och så drog de och red, jag gick efter henne och syrran, och i dag höll hon på att flyga av Abbe, bara andra gången hon rider han, och han kickar alltid när man börjar trava, och så kom de till en åker då brallade han lite, men hon satt kvar :D
Sen när syrran och Emeline ridit klart åkte vi ned till min älsk och så, så red jag lite, gick helt okej i dag.

I morgon ska vi nog va igen, först hemma hos henne verkar det som, sedan på kvällen när det börjar svalna ute lite ska vi rida igen^^ men jag rider nog barbacka i morgon, det är ALLTID kul!

KUL!

I dag händer massa kul.
Sen slapp man gå till skolan i dag också.

Möta Emeline
Åka till Åke och kolla när syrran och Emeline rider
Åka till älsk ikväll och rida henne
Sen åka lite moppe också.

dagens ridpass

Var och pysslade och red Älsk idag<3
Skull ridit lite markarbete/dressyr, eller vad man nu ska kalla min kassa ridning.
Men det ska va fint vädre hela dagen i morong så får ta det vid kl 10 i morgonbitti<3

Men i alla fall, syrran ville rida ut en sväng, och då henkade jag på, det blir lite mer mjukstart nu när jag inte ridit på nästan en vecka, jag har bara longerat, och hovis va där och slog på hennes tappsko i dag också^^ skrittade till Gölen lite mer än 1km, vände travade jag lite, och älsk börjar fatta det bättre med att när jag är lutad LITE LITE mer bakot så ska hon tölta, och när jag är LITE LITE frammåt ska hon trava<3
Skrittade en sväng sen, red även mot Gladebo och där blev det en galopp, jag sa till syrran vi gör bara denna korta biten för det va fortfarande väldigt varmt fast kl var 19.30. Och jag saktade in efter den biten men hon bara fortsatte, och jag drog efer henne men bara i trav för jag vill inte låta henne bli genomsvett, tyckte det va lite onödigt. Hon blir visserligen svettig väldigt lätt, vet inte vf, men en del männsiskor svettas ju lättare än andra och det så antar det är samma bland hästar ^^

Skrittade hem sen, jag la på lite myggmedel på älsk, för såg när vi red att det fanns massa knott, och kan jag låta henne slippa lite av dem så får hon slippa dem^^

Älsks hovar har ÄNTERLIGEN börjat torka upp nu <3 men märkte i dag att hon ömmar lite, så ska köpa hovtjära nu så fort jag har pengar, sen ska jag prommenera henne lite på grus varierat med gräs.

Vill ju helst ha av skorna nu men får inte det, så jag får göra så gott det går med så som det är<3

Fan va jag ska va mkt i stallet i sommar förhoppningsvis<3

Lillsyrran och Zorro få vara de som är med på bild
Foto: Jag


Gassande sol 25grader och piggelin isglass

Har vart grymt härlig dag.
På morgonen åkte jag in till Gabbi hjälpte henne fota till en sak, sen ska jag söka jobb och hoppas det går och då får man tacka Gabbi massa!
Sen drog till skolan kvart över 12 och var där i 15 min för vi fick veta betyget i idrott, och för första gången i mitt liv går jag ut en årskurs med ett G i idrott<3
Och mkt av det at jag fick G är at våran klass är goast i världen typ, så man vågar va med på idrotten.
Sen får man la ge Alice och Gabbi lite tack för att de "tvingade" mig göra sakerna och va med på idrotten.

Kommer fan sakna den klassen om jag kommer in på den nya skolan jag sökt till<3 fan bästa klassen ever jag gått i, hihi!

Ne nu ska jag sluta blarra, har vart dålig på att uppdatera i dag men det kommer vänta ni bara! :P

Sommar is the best

Var ute och fotad i dag på förmiddagen, och älskar vädret, 25grader varmt!
Badade älsk innan, blev ingen ridning, då hon tappat ena framskon, och hovslagaren va där i lördags, haha men hovslagaren skulle nog komma i kväll hoppas jag.

Men kollade om hon ömade på hoven hon inte hade sko på, så gick en sväng på gruset, och nej hon ömade inte till min stora glädje, men vill 'ndå plåcka bort skorna på framhovarna.

Bilder från i förmidags: (klicak för större bild)


GÖTTIGT!

Det är as soft nu innan skolavslutningen. Behöver inte ens gå till skolan i dag, imorgon vet jag inte om man ska gå eller inte, för jag har ingen engelska i morgon så börjar kvart över 12, har idrott då. Vet dock inte om man måste gå på den eller inte!

Men nu borde jag ha åkt till stallet, men har inte blivit så. Mamma har nämerligen inte kommit hem än, så kommer åka dit efter 12, det kommer va rätt varmt, men tänkte jag kunde bada av henne i dag om det ändå ska bli så varmt, med shampo och hela kittet. Hon är inte jätte taggad för att stå still så länge, men är man uta och hon bara får äta lite gräs så är det inga problem.

Måste föresten rida ute nu för han ska ta hö i padocken, haha.  Så blir inget lösdrivande förän han slagit där, BLÄ!
Men ska träna lite mjukgörande, och det är nästan lättare att göra det utanför padocken, thats it!
Och idag SKA hon göra en sidföre så som man ska göra och inte bara gå med frambenen HELA röven ska med, även om det kommer bli överdrivet, men det är ju sådant man fixar sen, hon MÅSTE bara fatta att hon inte kan fuska när hon gör det, så ska peta och peta på henne. Dock vet jag inte riktigt HUR(?) jag ska få henne att inte fuska och ta med röven. Men jag löser det, sen ska vi jobba på volt och göra lite bakdelsvändningar som vi blivit väldigt mycket bättre på, men måste be en kompis med hjälp om framdelsvändningarna, jag tror jag gör något konstigt, tror jag ger 2 komandon samtidigt, och då förstår hon ju inte, så måste vänta med det.

I slutet ska jag nog låta henne trava en sträcka och sträcka ut i traven, och ska även se om jag kan korta henne LITE, utan att hon går över i tölt. Jag försöker rida med sitsen så att när det ska töltas är jag mer lutad med vikten bakåt och i trav lite mer på mitten/framåt, det fungerar rätt bra, Men hon är en islandshäst som föredrar tölten när man rids, ändå är hon rätt stor och stora islandshästar har inte alltid lika lätt för tölt som de som är lite mindre.
Jag tycker hon klarar det rätt bra, bara att hon inte har tillräkligt mkt muskler för att orka lyfta och allt det andra.

OJ! nu blev det väldigt mycket text, det var inte meningen, detta skulle bli ett kort inlägg, haha bäst jag slutar nu!

Bild i reprise


Teckna

Ska se om jag inte kan börja teckna lite mer i sommar, då i blyerts, jag är helt förälskad i blyertsmålningar.
Ska börja lite och se om mitt tålamod håller för det, jag har alla pennor jag behöver, tror jag har en stomp att sudda ut linjer med någnstans, sen blir det nog att måla lite med kol också, då jag äcker ett kitt med olika nyanser av kolpennor.
Kanske börjar skissa sedan lite ikväll på vad jag kan måla, har dock inget skissblock, bara ett akvarellblock, och det tänker jag inte använda för att skissa i om man säger så, får ta ett vanligt vitt papper och pröva på. om det blir något så slänger jag kanske upp det här i morgon eller i natt, beroende lite på hur mycket tid jag ska lägga ner.

Kan bara inte komma på vad jag ska måla, men tror kanske jag målar av en bild på min söta hund <3

Saknaden är stor

Har inte vart i stallet på en vecka. Fan va man saknar pollarna då<3

9 dagar kvar till sommarlov, och 4 av dem dagarna behöver jag knappt gå till skolan, eller ne nu sa jag fel 2 av dem dagar som e kvar måste jag nog inte gå, så va det nog, hihi!

Sommaren kommer som jag sagt innan spenderas till 95% i stallet, och de anda 5% kompisar och annat.
LÄNGTAR!!

Hästarna i sommar=LIVET!<3

Och Zorro kommer ju farmor och farfars nordsvensk, han är helt underbar. Kan skriva lite om han sen, det jag vet o han då vill säga.

Men kan säga så mycket att han älskar att kramas, HAHA!

Zorro och Lillsyrran på bild

Foto: Jag


Var med du också!

Är med och tävlar om Fin fina träns.
Var med vu också!
Klicka HÄR för att komma till inlägger om tävlingen!


Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0