Rix Fm Bilder

Har i dag konvrterat n¨gra fler bilder från Rix Fm festival i lördags och här kommer några av dem^^Bilder från gårdagen

Glömde säga att jag var hos farmor och farfar igår på middag, bara för det var mors dag.
Och min syster hade köpt massa nya grejer till deras nordsvensk som hon ska vå låna hela sommaren<3 allt passade :D
Nytt träns, benlindor och ett schabrak.

Jag tog även en hel del bilder på godingen, Zorro. Man kan inte se att han är 22år! Han är helt underbar, han älskar uppmärksammhet, dock är han lite otålig. Men det kommer nog lösa sig över sommaren<3

Han är så gullig på det viset, att så fort han har accepterat en, så lägger han sitt stora huvud över ens axlel och typ står och kramar en <3 assa hur gulligt får det bli!

Han har ingen sadel, vi konstaderade att hans sadel är för dålig för att vi ens ska lägga den på hans rygg, det är torrsprickor i den ÖVERRALT så stoppningen kommer ut lite var stans, ILLA! men min syster har en sadel som hon tror passar han, annars har hon ju en barbackajord.

Bilderna nu då! (klicka för större)
Sjuk

Blir troligen hemma i dag, visserligen börjar jag inte förän halv 1 och jag kan typ inte ta mig hemmifrån, det går ju ingen buss och mamma är inte hemma, pappa är sjuk, och moppen är inte värt att ta i fall det blir regn -.-
Men ska i alla fall gå och äta frukost nu (09:22)

Lyckades

Har ÄNTERLIGEN lyckats konvetera några av bilderna jag tog igår, dock hänger sig datan för mig hela tiden när jag gör det så 5 bilder har tagit 45 min, lite segt!
Men här får ni ett lite smakprov ^^
Alla bilder jag ser någon annan använda som INTE har min tillåtelse anmäls!Ni får fler bilder senare^^

Bilder från Rix fm

Här är två bilder som Gabbi har fotat^^
Mina bilder har jag inte fått att fungera än, väntar på att jag ska få tag i Amanda, så hon kan förklara hur jag skulle spara dem för att sedan kunna öppna dem i photoshop, hihi.
Så antingen får jag tag i henne i dag eller i morgon.

Foto: Gabbi

Foto: Gabbi

Dålig

Ber om rsäkt för denna dåliga uppdatering, men jag skaffade mig ett liv för en dag, istället för datan har jag vart i stan och gått runt^^

Mera Jönköping!

I dag blir det massa mera Jönköping, blir nog kanske även lite Huskvarna, hihi.
Men jag lär ju ta lite mysko bilder så kommer ju visa några här sedan, ska se om jag inte kan ladda ned Lightroom pro i 30 dagar, så att jag kan ta bildr i RAW-fortmat.
Eftersom Photoshop inte tar emopt RAW från canon eos 500D än för det finns inga uppdateringar för det på CS3. men sparar man dem i RAW i Lightroom så funkade det tydligen sa min klasskompisa Amanda.

Dricka

Fan va jag lbev sugen på coca cola nu då!
jag som inte köpte någon i dag, och har bara 50kr kvar som jag ska röra mig med resten av sommaren haha, det är lite fail, får la klippa gräsmattor åt grannarna och så :P så kanske jag får lite pengar, sen brukar grannarna vilja ha lite bilder på sommrarna, och vill de ha det nu me så får de betala, MOAHAHA

Bilder från marknaden

Här är lite bilder från Jönköpings marknad idag.
Dock är jag ju inte så bra på att fota som min kompis Bel och Gabbi som var med haha, men nu får leva med det.

Bilder: (klicka för större)Fler bilder kanske kommer sen

Sover

Det är lite halv segt i skolan i dag, just för tillfället så ser det ut som om alla ligger och sover, Bel sover, Gabbi sa att vi skulle sova när jag frågae vad vi skulle göra, och massa annat, haha!

Har tagit bilder till Mediaproduktionen nu i alla fall, och detta är resultatet av:

Självförtoroende


Självkänsla

Wild

Gillar texten på denna, assa så jävla FRI!

Jönköpings marknad

Efter 12 i dag blir det att gå på jönköpings marknad, om det är öppet så tidigt, hahe. Men det borde det ju vara annars är det ju lite FAIL!
Kanske blir lite bilder sen får se, betror lite på om kameran åkar orka upp.
Men i morgon kväll blir det RIX  FM festival :D det är lite kul!
Sist jag va där va 2008 och då var jag med en utbytes student från Tyskland och det blev inte så lyckat, missade bussen kom hem halv 2 på natten, sen jagade ett fyllo oss xD haha!

Trött :P

Är skit trött i dag, eller i alla fall sen jag kom hem från skolan, haha!
Sov dåligt inatt som ofta nu för tiden.... sen på idrotten i dag fick jag värsta rycket och ville springa, jag har ju SÅ BRA kondition, eller nej det har jag ju inte!
Och jag fick ångra det rätt snart, haha då Alice pushade på mig hela tiden, haha. men ärligt det vart ändå rätt gött och springa, även om jag sprang lite dåligt, och det var inte så långt, kan ha varit ABSOLUT MAX 1,5km och det va MINST 1 km xD haha fan va jag är lat!
Men ska komma iväg på spinningen på Begra med en kompis nu med förhoppningsvis, och om det går bra där lär jag gå ut och börja springa sen också.
Sen MÅSTE jag börja gå ut och gå mer med hunden, han tycker det är så sjukt kul, och när han tycker det är kul är han bara FÖR SÖT!

Photoshop ibland

Ibland är photoshop gansa kul.
På engelska skulle vi följa engelska tutorials, och gick ganska bra, men denna bilden jag gjort på mig själv ska va en movie poster, och den blev helt okej, även om jag har slarvat as mycket inte inte vart så noga, hade jag vart noga hade den sägert sett lite bättre ut, haha!
Fast jag har ändrat en sak på den jag lämnar in till läraren :P jag har skrivit COME men det ska stå COMES och det har jag rättat till.
Vill du också göra en poster hittar du hur man gör HÄR!


För sent

Blä för att inte kunna sova, men kl är 22.05 nu så måste fortsätta försöka.
all skit är crap

Nya bilder & nya kläder

Här kommer bilderna på minan nyköpta kläder
Byxor: H&M 249kr
Sjal: Torget i Jönköping 38kr
Blus: Torget i Jönköping 120kr


I skolan i dag så var det lite segt men ändå rätt gött :D jag har lyckats jobba klart med allting.
Så jag frågade Gabbi om vi inte kunde foa lite i studion, och det gick, även om hon va lite motvillig, haha!
Efter det så när vi va i klassrummet igen så sa läraren att eftersom vi va klara och sådant, så behöver vi inte gå på hennes lektioner de sesta veckorna, HAPPY det innebär att på måndagar börjar jag halv 1 (2 måndagar haha) och onsdagar behöver jag inte ens gå till skolan, göttans som F*N!

Ny header

Har gjort en ny header, dock skulle bakgrunden vart transparent och det glömde jag, haha får fixa det sen.
Men ärligt vad tycker ni?
Nya: (klicka för större bild)
header
Gamla: (klicka för större bild)
header

Nothing to do??

Har webdesing, är klar så jag har inget att göra, haha. Läraren bara, då kan ni få göra lite som ni vill nu då, och uppenbarligen får vi inte gå hem, blä på det!
Men ska nog gå till studion och fota lite porträttbilder, jag har ju färgat håret och så har jag lite nya kläder som jag kan visa sen, haha.
Det blir ju i alla fall något.

Sommar och sol

Åkte till skolan nu på morgonen så vart det sol hemma, men så kommer man och åker förbi Råslätt in mot Jönköping och så är det molnigt och kallare, då blir man inte lika glad längre.
Och haha jag har bara nu innan lektionen börjat hunnit tjata ut Gabbi så hon är trött på min stämma, moahahah!!

Kläcka ägg!?

Jag vill komma på något smart?!
Men alla som känner mig vet ju att jag inte är så smart.
Och man brukar ju kläcka Idéer, så jag funderade på om jag borde gå till vårat kylskop. Plocka ut äggen och börja kläcka dem lite, eller? det kanske ligger något smart innuti dem... och gör det inte det, så kan man ju se det som om jag får massa ägg som jag kan steka och äta upp.


Olika färgers mening på Palestinastjalar

En kompis i klassen frågade mig om jag viste vad min palestinastjal betyder, självklart vet jag inte det. Jag kollade upp det och hittade en lista med olika betydelser.

Svart-vit ? Palestinas frihet
Röd-vit ? Palestinas frihet / Kommunism / Socialism
Lila-vit ? Feminism
Grön-vit ? Veganism
De två sistnämda varianterna har uppkommit i Väst, och existerar inte i Mellanöstern. Men i Väst kan det också betyda detta:

Svart-vit ? Anarkism
Röd-vit ? Kommunism / Socialism
Lila-vit ? Feminism
Grön-vit ? Veganism
Detta är hämtat från: http://www.stylesearch.se/snacka/Annat/1494800/palestinasjal/

Tycker det va lite roligt att veta det.
Dock är min stjal Svart/lila, men hittade det också på ett annat stället och det ska tydligen betyda samma som den lila/vita. Så helt enkelt i dag så har jag en stjal som står för femenism.

Bildkälla: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://vasastar.se/shop/images/lilasvart.jpg&imgrefurl=http://vasastar.se/shop/index.php%3FcPath%3D90_112%26osCsid%3Dfd008ce97eccb82d6cca63c3b95867cd&usg=__nRqCzzqOoPJMJALQdWNEdlVgcmQ=&h=538&w=672&sz=136&hl=sv&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=WFsIEGJvG8oo7M:&tbnh=110&tbnw=138&prev=/images%3Fq%3Dpalestinasjal%2Blila/svart%26um%3D1%26hl%3Dsv%26tbs%3Disch:1

Tisdag "allt är väl"

Vart ju ledig igår och det va fett nice, det gillar vi!
Massa saker jag måste göra klart i skolan som jag inte orkat göra, skit!

I morse var det fint väder med massa sol, men et höll sig tydligen inte, och bara för det lär jag få ångra att jag vald shorts i dag, men det va ju soligt när jag åkte hemmifrån, sen när jag kom till Tenhult så typ regnade det, och i Jönköping är det bara MASSA moln.

Bild på mitt nyfärgade hår kommer nog sen också, kanske i dag. Lovar inget men det är nästan så jag kan lova.


Beslut eller inte?!

Jag vet inte om jag ska dra till stallet nu och rida älskling, jag har ju ändå ledigt i dag från skolan.
Äsch fan jag tror jag åker och rider :D sen så fotar pollarna ute också, kanske bada till älsk lite?
Jaja, ikväll färgar jag håret svart i alla fall, och senare när jag har råd ska jag köpa blekning och blå färg och färga in blåa slingor ^^


Söndagen den 23 maj!

I det stora hela har det vart en helt okej dag^^
Dock har jag vart väldigt dålig på att uppdatera, men vad gör man när det är sol ute :D jag va ute en hel del i alla fall :D va även en sväng utanför Lekeryd också.
Nu ikväll har jag vart i stallet och ridit älsklingen<3 Finns inget mer underbart än hon<3
I det stora hela i dag, gick ridningen mellan okej och as dåligt. Hon va inte bråkig eller så, men det gick inget bra, jag kunde inte jobba ihop henne helt.
Eftersom hon är lång istället för kompakt som hästen syrran rider, så kräver ju det att jag hjälper min äls att komma ihop så hon inte får någon konstig slitning eller inte får några bra muskler och så :P
Lite bilder som SYRRAN tagit.
Klicka så blir bilden större!


Tyvärr segar internett så får räcka med dessa bilder :D

Inget?

Har inte blivit några bilder på mina nya kläder.
Har inte ens fotat i dag! det känns lite fel, haha. Skulle haft med kameran till stallet och fotat älsk och dem nu när de går på sommarbete, men så åkte jag i väg på moppen UTAN kameran självklart, så lack blev jag, och jag kunde inte åka och hämta den för då skulle jag inte hinna rida min älsk, som va jätteduktig i dag för den delen! Hon gick la inte rakt hela tiden, men när hon är själv utan någon annan häst i skogen, så är hon lite stirr, haha inte farfligt, bara att hon inte går helt rakt alltid, men jag kräver inte så mycket av henne heller.
Va längesedan vi stänade att gå bra på volt så blev lite av det i dag, samt att göra halt och stå stilla.
Hopps inte på att det regnar i morgon, för jag ska rida haha!
Klicka för större bild!!

Torget

Vart på torget i dag, köpte en blus, shorts, klänning (jag i klänning är inte snyggt men kunde inte låta bli för klänningen va snygg) och så köpte jag en palestinaschal. Eller jag köpte det inte jag fick det av mamma:P
Bild kommer kanske sen.

Underbart!

Härlig dag i dag då!
Slutade halv 10, bussen kom 10.33 så stack ner till Juneporten och väntade.
TYVÄRR blev det pizza till linch, då jag var i Tenhult och skulle träffa en kompis på Naturbruksgymnasiet. Träffade henne och gick med henne runt lite medans vi väntade på att mamma skulle komma runt ett tiden. Vi åkte in till stan fixade lite innan vi hämtade lillasyster, och assa jag och min kompis sitter och pratar så haha, hon är as rolig att va med! Även om jag är lite seg ibland, moahaha. Hemma sen blev det att vi gick och fotade lite bara, middag efter det.
Åkte sedan till min gamla lärare jag hade i mellanstadiet, för i sommar ska min syster ha farfars nordsvensk där, och min kompis ska troligen rida en av hans hästar :D och det ligger bara 3 min med bil från stallet där min älsk står, så jag kommer kunna rida med dem i sommar, woho! Min syster red hans fjording och min kompis hans omskolade travare, gick KANON! det är bara skogsmullar, men travaren kan galoppera klockrent!
Vi drog hem efter det och kollade klart på Avatar som min syster började se på medans jag och min kompis gjorde massa annat.
Lite bilder från i dag (klicka för större bild!)


Dåligt!

Skit dålig uppdatering från mig nu då :P men har inte kunnat sitta vid datan på 2 dagar hemma, som för al del vart väldigt skönt!
Har åskat i typ 2 dagar men nu har det slutat, och när det åskar ute dras ALLA datore och nätverk och sådants ur här hemma:P

Avatar/Na'vi

Har engelska och vi ska göra något med oss själva i photoshop med en engelsk instruktion, man kunde välja massa olika, göra sig själv gamal, och göra sig till en Na'vi, och många har typ valt Na'vi, även jag. Ska jag va ärlig så går det inte :P jag fattar vad det står men jag kan inte få det att se bra ut, haha! ni kan få se fulingen lite:P

Har ju bara ändrat till blå hudton och sen skulle jag göra ögonen och HAHA, Shit va fail det är, men om jag jobbar på det massa mer så kanske det kan bli något, (I framtiden xD)

Stygg vove!

Min älsklings vove är så dum!
När min pappa släpper dem lösa i trädgården så bara smiter Oboy ut ÖVER staketet!
Men det händer aldrig när jag, mamma eller Lillsyrran går ut med han. När han väl smiter då så är det bara när jag roppar som han kommer, de andra kan stå och skrika sig hesa, och så roppar jag 1-4ggr så kommer han, haha lite roligt är det!
(Bilden är över ett år gamal)


Ne nu ska man nog dra och försöka kojsa lite, Har börjat sova så sjukt dåligt igen. Jag orkar inget!
Det är sjukt frustrerande, att lätta sig vid halv 10 och sedan så somnar man ändå ALDRIG före kl 2 på natten, och sedan måste man upp vid halv 6 på morgonen. Man känner sig sjuk när man inte får sova som man ska!
Jag försöker röra på mig på dagarna så jag ska va tröttare på kvällen för att kunna sova, men det hjälper inte. Jobbade som en liten myra i stallet 4 dagar i rad, men det hjälpte inte jag somnade inte för det, jag blev bara ännu tröttare och ännu tröttare..... Vet inte hur länge det fungerar:S

Foto!

Läste på klasskompisens blogg om en lite rolig grej det kan du läsa HÄR! På min andra klasskompis blogg så var det vidarutveckalt, och jag tycker det är lite coolt :P och det hittar du HÄR!
Kolla båda!

Avatar<3

Lite efter alla andra kanske, men jag köpte Avatar i dag, såg den på bio med Bel, Amanda, och lillasyster.
Köpte den på Media markt, för det va billigaste stället i stan! Där kostade den 129kr men på andra ställen va det 179, 159 och 149kr.
Ska se klart på den sen, har bara hunnit komma fram till när han träffar sin alra första na'vi.

Bästa!

Något som är väldigt skönt är......

På den sena våren/försommaren när daggen i gräset börjar komma.
Det blir visserligen blött om man har tygskor. Men DEN luften som är precis på morgonen, just den är så skön att bara andas in.
På sommaren när man sover i tält, då är den bästa tiden att vakna lite tidigare för att gå ut en sväng och bara va, och andas.

Jag älskar att göra detta, även om jag ofta inte går ut och gör det, men när jag väl gör det och kommer ut, allt är som ett stort lung som bara sköljer över en.
Allt känns så lätt just då!


Sova??

Är helt hyper, kan inte sova. Kl är visserligen bara halv 11 på kvällen, men kan inte sova, vågar inte somna!
Att vakna av att man kväver ett skrik, och med massa tårar i ögonen, att somna på en blöt kudde. Jag är TRÖTT på det, det GÅR INTE!

Fail

En lite fail bild, ska föreställa  fejkat regn men det blev ine helt bra på just denna bilden, haha!


NEJJJJJ!!!!!!!!!!!

Kom till skolan nu, och jag har glömt göra klart inlämningsuppgiften i svenska om Antiken, HELVETE!! Vi ska ju inte ha något prov, vi ska göra frågorna i stället, och så har jag glömt att göra de sista 6st! SKIT!! får försöka göra klart dem på lunchen^^

webdesign???

Det går SÅ segt att sitta med att inte göra ett dugg, tur är väl det att det snart är lunch, dock inget jätte gott i dag.
Kan inte gå och käka på A6 heller, då jag fortfarande är helt PANK eller inte helt, jag har 6kr på mitt konto, men de lär jag ju inte få någon mat för... Eller??
Matte vid halv ett, vill helst inte gå dit. Men har ju nationella på... ömm... någon dag denna vecka, bara för det så kommer jag inte ihåg vilken dag det är.
Hörs!

Web skiss

Jobbar lite på en ny web skiss, för jag hatar min gamla, vet inte hur jag ska få den bra, den blir så lik min förra tycker jag!
Men jag har skissat lite på den i photoshop, och än så länge ser framsidan ut något sådant här: (man ser lite dåligt men det får levas med)


ILLA!!!???

Sorry att det inte blev någon uppdatering i går, va i stallet så gott som hela dagen, eller ja nästan i alla fall, hela eftermiddagen fram til kl 4, efter det fanns det ingen ork kvar, efter att ha jagat runt pollarna :P haha ne inte jagat runt, men syrran red först, men det gjorde hon bara en stund, sen skulle jag släppa min älsk i padocken och då släppte hon hästen hon rider där också. Så min älsk hon springer runt självmant, medans hästen syrran håller på med inte springer att steg utan att man kommer och manar på henne, haha!
Annars är det bara en vanlig måndag i skolan.

Lite bilder från igår:


Använde syrran lite som försökskanin.
Jag ska galoppa barbacka på henne snart,
men måste låta syrran göra det först,
och detta är vad som händer när man inte håller om:


Lösdrev dem lite före vi red, dock är bilderna i fel *ordning*


24 grader varmt

Har haft 24 grader varmt i dag, fett nice!
Stallet i dag, mockade och massa annat.
red en kort sväng, åkte sedan upp med lillsyrran och kollade att min gamla lärares (melanstaidelärare) hästar hade hö och vatten, fyllde på.
åkte hem.
Åte sedan och fotade på ett ställe jag velat fota länge, hihi!Ingen rubrik

Strax lunch och efter det blir det att åka till stallet, vet inte vart jag ska rida i dag.
Blir nog at rida ned bakom ladugården, och se hur vägen ser ut där, och är den bra rider jag ner till bommen och galoppar upp, och sen efter det blir det lite slipning på att gå på volt, bakdelsvändningar halter och lite sådant som hon tycker lite lite halvsurt:P

Det regnar kor!

HAHA Ni MÅSTE höra den :P


Bloggar jag läser

Tänkte skriva några bloggar jag brukar läsa.
http://nevnarien.se/ - Fotoblogg
http://gabriellapoopuu.blogg.se/ - Klasskompis
http://rejectedthoughts.blogg.se/ - Klasskompis
http://couchempress.blogg.se/ - Klasskompis
http://amandajense.blogg.se/ - Klasskompis
http://conler.se/ - Lite allt möjligt
http://stockholmsjenna.blogg.se/ - Hästblogg
http://candydollheartx.blogg.se/ - Allt möjligt
http://mcgeek.blogg.se/ - Allt möjligt
http://johannagrant.blogg.se/ - Hästblogg
http://baloofreyja.blogg.se/ - Lillsyrran Hästblogg

Sen är det en hel HÖG med fler bloggar jag läser, men detta och några till är de jag kollar in varje dag. Finns även massa fler jag kollar in varje dag, har jag glömt dig HOJTA!!

Stallet

Kom just hem från stallet.
Och det som skulle bli en skrittur med syrran (för hon ville bara skritta) det sluta med galoppträning, haha.
Skrittade till Gölen, vände travade en bit, skrittade, och sen lite tölt, sen skritt igen.
Sen sa jag, att jag ska låta henne springa mot Gladebo lite, och du kan vänta här, men nej då hon henkade på. Galloperade upp för backen sen travade vi lite och sen frågade jag om vi skulle låta em sträcka ut, och hon va med på noterna, men vi skrittade lite först.
Sen när vi kom till nästa backa (Freyja hästen syrran rider sticker inte om hon får börja i uppförsbacke) så satte vi den i galopp, och SHIT va syrran drog iväg, assajag va tvungen att sackta in så för det flög så mycket grus på min älskling och mig, men när de kom upp så lät jag älsk sträcka ut.
Trodde hon väntade på mig där uppe, men nej då hon hade fortsatt HELA vägen till Gladebo, så jag travade min älsk en bit efter backen, sen så växlade jag galopper, eller lite så. Alltså först lite trav sen höger galopp en bit, sen ner i trav för att sedan fatta vänster galopp o.s.v. och detta gjorde jag på långa tyglar så hon fick välja själv, då valde hon kort galopp, hihi.
I slutet av sträckan var älsk så duktig, hon fattade galopp så fort jag gjorde en jätte lätt galoppskänkel, annars brukar jag få trycka till henne 2-3ggr, så det artar sig.
Nu blev det mycket txt hoppas du inte dog :P


Stan

Var i stan på eftermiddagen i dag. Det SÖG ska jag säga, jobbigt och höra på en som va med och BARA gnällde hela tiden, jag gnäller visserligen mycket. Men inte SÅ mycket, det va extremt. Tur vart det ju ändå att denna människa somnade i bilden när vi skulle köra hem henne, då slapp jag ju höra allt gnäll:P

Headern

Håller med om att headern jag hade igår inte va något bra, så skulle byta tillbaka till min gamla. Men hitta inte den, men jag hittade den som jag hade innan det. Så fick bli att ta den då, och jag tycker bilderna på den gamla gamla är mysiga!

Ny header

Jag har slängt ihopp en ny header lite snabbt. En dag ska jag sätta mig och verkligen försöka göra en bra header, men än så länge får ni leva med mina snabbt ihoppslängda och simpla headers :P


This is my life

Mitt liv, det är bara så det är. Hur svårt kan det va att lämna MITT liv ifred!

Ska nog åka till stallet, eller mo jag ska åka med och fota när syrran rider en annan häst, men jag vet inte, foto är kul, men jag måste ju rida också... och pollen går ju först, men jag hinner med båda, om jag rider ikväll då kan jag och syrran rida en sväng i skogen.

Fun or....... Shit the same!!

Ibland så kan ju allt bara dra åt helvete.

Finns så mycket tankar, och ala skulle jag kunna skriva här. Dock vet jag inte hur jag ska få dem i ord på skärmen eller på papper.

This pain... This hell... This fucking life!

My soul feels like...
The ocean without whater...
A sandbox without sand...
A garden without plants...

It is just an empty hole
A hole with pain
A hole with hate

Fler

Här kommer fler av de bilder jag och Gabbi tog i dag, några är jag nöjd med andra inte. dock lägger jag inte upp ala jag redigerat här, kanske lite senare, men nu kommer bara några.
Klicka för större bild!

Tokig

Blir lite halvt togig av att redigera så många bilder som jag gör, det blir ingen bra redigering jag gör den bara lite snabbt, men det är ändå rätt jobbigt. Tog inte så många bilder i dag ändå, tog 400 något, sen rensade jag dem och raderade alla dem jag inte skulle ha kvar och lite så, men blir att leka i photoshop MASSOR ikäll, har prövat lite nya saker jag hittade i Photoshop.

Foto bomb

Nationella i Matte på morgonen i dag, så har tyvärr inte hunnit skriva innan. Sen efter det vid 20 i 10 så drog jag och Gabbi och fotade en del i detta inlägget har jag tagit alla som är på allt annat än mig.
Här kommer några av de bilderna, fler kommer sedan. Dock är de inte super bra redigerade, och alla är inte bra heller.
Kallebalik!<3 :'(

Kallebalik, min gamla sköthäst är nog död :'( han har nog vart det någon veckor.
Syrran kom hem och sa det nyss, för hon har vart och ridit hos de som lånade han i höstas, bilder är från den 12 november 2009, Stackarn.
Jag vet inte exakt om han är död, men det verkar som det, måste ta reda på det mer :'( men det är 95% säkert :'(

Han va en SUPER go häst, även om han va lite tjinkig, men han va rolig :D

Och han va 23 eller 24 år och han har haft ett bra liv så vitt jag vet<3

Hoppas inte han e död!

Han lärde mig så mycker, han är den enda jag vågat galopera en längre bit barbaka på, den enda häst jag vågat hoppa högre än 50cm med.

När jag träffade han i höstas/vintras så va han så mycket gladare, när han inte vart ridskolehäst på 6 månader då, och han skulle aldrig mer va det heller. Undra om han kände igen mig då, för att varje gång jag kom upp till han då så knäggade han åt mig :D och de som hade han som sällskaps häst då sa att han inte brukar göra det åt dem, och då blev jag så glad, han måste kännt igen mig, eller?
Det är ju bevisat att hästar känner igen folk som de gillar och folk som de inte gillar.

Bilden är tagen 12/11-09

 


Antiken

Jobbar med en massa frågor om antiken. Det går inte så mykcet frammåt om man säger så. Jag har nu suttit med det konstant från halv 1 till halv 3 och är bara halvägs, irriterande!
Källfötekning och allt man ska tänka på. Rätt gött sen att dra in en sväng på A6 och koppla bort hjärnan, tills 10 över 4 i alla fall. Dock slutar jag inte än på en timme, kl är bara lite efter halv 3 och jag slutar halv 4, segt!!
Tur att vi är lediga torsdag och fredag, en härlig lång helg.
I morgon onsdag, om det inte regnar då sja jag och Gabbi åka runt och fota lite, Hoppas jag får ta med mig cyklen in till stan, om jag inte åker buss då, men jagä r pank och bara några kr kvar på busskortet, men får se hur det blir med det, men regnar det inte ska vi i alla fall fota!

Så vet du att du är i Jönköping

Hitta det denna inne på en klasskompis blogg, och så sant ju:P

Du vet att du är från Jönköping när...
- Din dagliga läsning består av Jönköpings-Posten och J-nytt.
- Du ser en massa kyrkor överallt men inte tänker speciellt mycket på det.
- Du helt naturligt beställer pommes frites på din pizza.
- Du säger "spott" istället för "sport", "tååta" istället för "tårta" och "tossdag" istället för "torsdag".
- Du tror att "katig" är rikssvenska.
- Det första du tänker på är fyllisar och Systembolaget när någon nämner Juneporten.
- Du säger "Jönchping" istället för Jönköping.
- Du börjar tröttna på allt tjat om kyrkor, och Sveriges Jerusalem.
- Du är trött på att folk tror att du är kristen bara för att du kommer från Jönköping.
- Du tar inte bort saker, du tar "dän".
- Du säger cyklen och vinklen istället för cykeln och vinkeln.
- Du använder "ta dään den" istället för "ta bort den".
- Du säger "fötti" istället för fyrtio.
- Du har matat änderna i Stadsparken minst en gång.
- Du säger "domma" istället för "de här" när du talar om några saker.
- Du tycker att det är ganska roligt att det finns en cykelhjälmstillverkare som heter "Bell".

- Du vet att "lack" inte är något som man målar utan något man blir.
- Du förstår vad reportern på Smålandsnytt menar när hon säger;
"nu går vi över till spåtten" eller "nu lämnar jag över till rapått".
- Du är inte "törstig" utan du är "töstig".
- Du svarar "jag vene" istället för "jag vet inte".
- Du helt utan att tänka på det beställer alla pizzor med sås på!
- Du säger tossvik och inte Torsvik.
- Du har varit på klassresa till Axamo, Brittebo, Dummemosse, Bondberget, Gränna och/eller Visingsö.
- Du tror att det rätta uttalet för "nyckeln" är "nycklen", "cyklen" osv.
- Du har aldrig funderat på varför hälften av dina klasskompisar tillhörde något frikyrkligt samfund.
- Du vet vad "flöa på dig" betyder.
- Du käkar gööka och går i köökan.
- Du säger: "ta dän den" istället för "ta bort den".
- Någon säger: "ja la en bell" eller "ja bella".
- Du säger "vet la inte jag" istället för "det vet väll inte jag".
- Du älskar HV mer än något annat lag i hela världen.
- Du faktiskt tror att "kaxa" används i hela Sverige.
- Du säger "domma" istället för de här.


Tandis

I dag kl 10 blir det tandis, så om jag går halv 10 borde jag hinna gå upp dit, hoppas jag. Annars så får jag komma försent, haha. Jag brukar missa tandläkartiderna, och så ringer de till mig och så får man en chock, OJ! skulle jag vart där o.s.v haha

Varför????...????.....!!!

Vet inte vad man kallar denna känslan, ångest kanske... men för vad, känns som ett stort jävla hål bara som jag inte vet vad jag ska göra med. POFF!

100510

Måndag och det inebär skola, som är det segaste i världen i princip.
I dag är det webbdesign och matte, och är hemma halv 6 i dag, då jag måste ta sista bussen hem, för pappa är sjuk så kan inte åka med han så som jag brukar göra.

Lite halvdålig dag, med nackspärr, ont i huvudet, och sjukt trött. Somnade vid kl 2 i natt, och gick upp vid 6 ungefär, låg och stirrade in i väggen och upp i taket mellan halv 10- kl 2 fast när kl var 11 så tröttnade jag på att ligga och glo så läste lite i en bok jag läser.

Ne nu får ni ha en sjukt bra dag!!

dagen

Åkte moppe i dag för första gången på 2 veckor, gissa vart ja åkte.... Stallet, woho änterlige kom jag dit.
Red älskling, men blev bara skritt i dag, då hon inte gått på en vecka, och sen så duggade det, och vi viste inte om det skulle bli ösregn, för man ska ALLTID skritta av dem ju, och det hade ju säkerligen blivit ös regn om jag börjat springa och sllt, haha.
Här är ltie bilder jag tog i dag, prövad mitt 28-90mm objektiv och satte det på lite prov, och älskar hur det tof inne i stallet!
Här är bara några av bilderna från stallet.
Klicka på bilderna så blir de större!Tips??

Någon som har något förslag på något kul att fota :D?
Om jag hinner i morgon ska jag försöka fota, mina hundar, lite närbilder på norar och öron på katerna.
Ska även försöka komma iväg till stallet i morgon också, så blir en del fotande där också, men för en gångs skull har jag inte tänkt att bara fota hästar, har tänkt fota lite detaljer, det kanske kan va kul.
Får se om det blir något bra av det eller inte, me ni lär ju få reda på det :D

coolt :D

yckte detta vart rätt så fräckt, haha assa helt awsome hor någon kan kasta visitkorten så. KOLLA!


...

Kan inte åka och rida i dag...  men i kväll då kan jag i alla fall åka upp och borsta min älsk i alla fall! och i bästa fall kan jag longera henne, det kan hon behöva! kanske ta lite foton på dem, som om jag aldrig har fotat dem innan haha

Objektiv

En kompis ville se skillnaderna på mina 3 objektiv, så tänkte att jag visar så här.
objektivet i bara mm: 18-55mm 28-90mm 75-300mm
Slutartid: 1/50
F (bländare): 5.0
ISO: 100
UV filter (0) har det bara sittande på 18-55mm på dessa bilderingen överskrift

Gah måste färga om mitt hår, det va nog den sämsta färning jag någonsin haft. Undra ens om det va färning och inte toning, för det försvann jätte fort, och jag har haft svart hår innan och det har inte försvunnit så fort. Det råda i mitt hår kan jag förstå men det satt nästn bättre än det svarta.
Ska i alla fall färga hemma nästa gång, blir bäst resultat då tycker jag, och ska kanske lägga röda slingor i då, istället för röda toppar.
Bilden är inte ny men inte rupergammal heller, tagen precis innan det röda börjat försvinna ur håret.


Slappt

Det har vart sjukt slappt idag.
Efter skolan gick jag in på A6, men hade inga pengar så kollade bara på allt medans jag vänade på att mamma skulle bli klar, och gick med Gabbi, haha fan vilket tjöt det va på mig xD stackars gabbis öron!
Annars har jag bara suttit och sett på film, och ätit godis. Godis är MASsA fy på mig, jag som inte skulle ära godis -.-
Får ta och komma iväg till gymmet någon gång, hehe

Medier

Har Mediakunskap, och vi snackar om massa medier, vad som är okej och vad som inte är okej.
Fick även se en video på youtube.com, och det är riktigt läskigt hur mycket som Google är med i. Google tar ju över värden, haha.
Fick även höra på raido klipp, om vad för bilder man ska och inte ska publicera i tidningar, och hur det funkar att lägga tidningar på nätet och allt sådant, att det är mer miljövänligt att lägga allt på nätet, men det skulle försvinna massa jobbtillfällen då.
Ne nu ska jag inte tjata för mkt om detta, tyckte bara det var lite intressant.
Här är videon om google, som vi såg på Yotube.com


this day

Suttit hemma i dag, det suger.
Tog i alla fall en tur med cyklen innan i dag, inte så långt, prövade mitt nya filter ute, och jag diggar det:P Önskar bara jag kunde ta RAW bilder men photoshop tar inte emot min kameras RAW filer, för det finns ingen uppdatering för dem än -.-
Men visar några bilder här unger :P


sovmorgon

Har sovmorgon till 12.15 sen är det idrott. Men jag är hemma i dag också, ska ut och fota lite sen, och hoppas på att jag hittar något bra, men jag vill fota med någon, men alla är i skolan xD

Some more

Lite fler grejer jag köpt till kameran i dag, utöver objektiven jag köpte som fungerar SUPER:D
Ingen skola för mig i morgon heller.
Bild på grejerna jg köpte på media markt, ska bara spara till ett extra batteri och eventuellt ett batterigrepp, men före batteri blir det nog stativ.


Twilight- Eclipse trailer

Finns en ny trailer till eclipse :D ÄLSKAR<3


YES!!

Sa troligtvis köpa dessa objektiv på bilden ikväll, helst ville jag ha det som är till 90mm men jag får båda två billigt, så jag ska köpa båda två :D om de fungerar som de ska vill säga, ska pröva dem på min kamera, passar de så tar jag dem, och då har jag typ alla objektiv jag vill ha, det enda jag vill ha annars är ett macro men på 18-55mm objektivet jag har kan man ju köpa +filter så man kommer lite närmare, och det kansek jag köper istället.
Hihi lite glad nu :D för jag har haft jättesvårt för att få fram pengar till dem:P och så betalar mamma dem åt mig :D sen har jag presentkort på media markt, antingen ska jag köpa stativ eller extra batteri och minneskort för dem, men det har jag inte bestämt än.

Bild från blocket på objektiven jag ska köpa


Sova?

Ska jag sova eller inte sova.
Ska i alla fall inte till skolan i morgon, så spelar ju ingen roll, eller?

kvällen

Nu ikväll kommer det inte hända något, vad jag vet än:P kolla på 3 avsnitt av simpsons, sen kolla på snuten i Holliwood på dvd medans jag väntar på att True blood ska börja, efter det blir det att dra till kojs.

Såg föresten att 6:an har ändrat style. tänkte hitta hur et såg ut och hur det var nu men jag hittade det inte, men i alla fall va orange innan och nu är det silvergrå ^^

Älskling

Älskar dig från mulen hela vägen till svansens slut
Du är rolig, och gör alltid ditt bästa
Även om det blir mkt fusk när min skänkel glömmer möta upp

Du är genomsnäll, go och rar
Du är helt enkelt helt jävla underbar
Mycket roligt har vi haft
Och mycket roligare ska det bli

Dagar du kommer springande i hagen och gnäggar
Dagar du ställer dig bakom ett träd och Hoppas att jag ska slippa se dig

Du ställer alltid upp
Och glad får man bli nästan varje dag

Dina ögon är som den mörkaste rubin
Din hårrem är baby len
Din man och svans är tjock
Du är min Sockertopp

Toppingen på min dag
Du är bäret på toppen av bakelsen
Du är grädden på moset.


Nationella och sjuk

Vaknade i morse, tänkte fan jag tar bussen, vill inte åka med mamma.
På bussen finns ofta roligt folk, och så rät jag hade :D DENNA person satt där, pratade med henne:P sen hoppade vi av vid Ekhagen och va duktiga och gick den sista biten ner till skolan i stället för att ta bussen :P

Halv 9 började nationella proven i hör och läsförståelse, och hör gick bra^^ men jag är inte så bra på att läsa, det går jätte bra när jag läser en bok på engelska, men inte när man ska ha prov :S

Åkte hem efter det, gick bara till skolan i dag för att göra provet, för jag är fortfarande sjuk. Får se om jag går i morgon.

Kanske ska köpa 2 objektiv till kameran :D beror på om jag gillar dem ska åka och kolla på dem först samt prova dem på min kamera och se så allt är okej med dem ^^ men först måste jag få tag i de pengarna.

Ska nog ta ltie Ego bilder sedan det va AS länge sedan:P

sleep

Det är time att dra till sängs, och måste upp till skolan i morgon, nationella prov i engelska. Mamma sa att jag kan göra proven sen kan jag få åka hem om jag vill, men jag får se hur jag gör, stannar troligt på svenskan också.

Planering

Usch jag behöver ett bättre sätt att planera saker på, just nu har jag allti  huvudet, vad jag ska göra och allt sådant, men det händer ju att det blir fel, missar tandläkartiderna jätteofta (har tandställning).
Och om jag hade en bättre planering, skulle jag kanske kunna vara mer i stalle än vad jag är nu. Förslag?

I dag änterligen har jag sökt in på Tenhults naturbruksgymnasium, och nu är det bara att hoppaso ch vänta på att jag kommer in ;D måste bara skriva ut ett papper också, som mamma ska skriva på, sen tror jag jag ska lämmna det till SYV och efter det borde det vara CHILL<3 Fan va nice att änterligen ha fått det gjort.
Men ärligt jag ångrade mig nästan, jag ville nästan gå kvar, för jag tycker våran klass är så jävla GO!
Har fan aldrig vart i en bättre klass :D
Men jag skickade in det, och det blir lite skönt sen när man får röra på sig mer, och hålla på med något man älskar mer över ALLT annat<3
Men ändå, kommer sakna alla, jag får ta och komma och hälsa på dem :D har hört att det brukar va rätt softa scheman :D så jag kan kankse åka in till dem någon dag om jag har sovmorgon eller om jag slutar tidigare än dem :P haha
Fast haha alla kommer ju slippa mitt prat HELA tiden, förstår om de tycker det är skönt :P
Jag hatar nämerligen när det är för tyst, det kan va tyst men i så fall MÅSTE jag ha musik eller något, fan va stressad jag blir annars:P det kan räcka med att jag hör en penna som går mot ett papper så är det helt okej :D men det funkar inte när man knapplar på datorer, då blir jag bara irriterad.
Bäst jag slutar skriva nu. Det blev mkt text, och lite stavfel xD och inte EN enda bild= trpkigt att läsa eller hur? :P

Men för att underläta lite kan jag ju lägga in en bild :D


El gitarr

Sitter i syrrans rum och lånar hennesa dator, lyssnar på när hon spelar gitarr :D ska jag va 100% ärlig så har hon blivit riktigt duktig :D stolt över lillsyrran !:D Det enda jag kan spela är lite piano och rätt mkt blockflöjt. :P
Ska kannske sjung med syrran lite fast är täpt och låter för jävligt som vanligt. Men tycker det är SJUKT kul att sjunga:D:D
Kanske fota lite när syrran spelar vet inte det än:P

Ny dag ny rubruk

Woho.... skola, eller ska jag dra, det vet jag inte än. Är fortfarande förkyld, men jag fick inte åka till stallet igår om jag inte gick till skolan i dag, och jag är ju bättre, men det känns fail och sitta och va förkyld i skolan.

Ska i alla fall ha webbdesign nu, och det är inte ett dugg kul längre, jag är klar och har inget att göra, och min sida böev fail xD jag har inga idéer till hur den ska bli bra men det får va så som det är nu.

Kommande helg blir nog kul^^ är det fint väder blir det nog att va med en kompis, och hennes moppe är hel igen så vi lär la åka till några stall, och sen ska vi kanske åka och fota vid Tenhults sjön, men det är bara om det är fint bäder ute ^^

dagens ridpass

Blev galopp banan i skogen i dag ^^ minälsk va duktig :D nästan, hon vägrade göra sidföre, men berodde nog mest på mig.
Först skrittade vi banan och kollade så det gick, så det inte fanns något de kunde skada sig på, gick tillbaka och gjorde tempoväxlingar i tölt, skritt tillbaka sen galopp, rava/tölta halväg tillbaka sen skritta, sen vända och ta galopp, sen tölta tillbaka, sen skritta, sen så tog jag en lite längre sträcka med trav, eftersom hon travar så bra i skogen och inte i padocken, bäst att utnyttja skogen för det då :P
Sen va det dax att bege sig hemmåt, och även om älsk sprungit i dag, så va hon inte ens svett ^^ hon brukar bli det, gött att hon inte blev det.

Hon har kliat sig massa i baken, så tog och tvättade där och kollade så det inte fanns något där, och sammtidigt tvättade jag svansen^^ som blev super bra :D och tacken för det va att hon rullade sig -.- men jag hade pälsglans i efter den torkat, så jag gick bara och borstade bort smutsen, för hon va lite fuktig i svansen än och inte så kul när det torkar med smuts i, men blev sjukt bra :D

Stallet 100501

Gick ovanligt bra med ridningen igår (100501) lite bilder på det...
De blev inte så bra några av dem men ändå, det är inte bra men mkt bättre än vanligt :D"Veckans blogg" Tack!<3

Blev veckan blogg hos ibeliveinyou, massa Tack^^

Klicka för större bild!!

...tid...

Har inte haft tid och ork att skriva här i dag, kanske kommer ett lite längre inlägg om dagen senare. ni får ett smakprov på dagens bilder, dock blev de inte något bra xD


Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0