29 Juni

Ne har värmen kommit, eller ja för det var ungefär 3 dagar sedan. Men från och med imorgon (torsdag kväll) så ska det tydligen bli sämmre igen, men glädjs lite åt att jag blev brun i alla fall på armarna och axlarna, sen att jag brände dem när jag satt och klippte gräser är en annan sak.

Hästarna är halv döda i hagen, så finns inte jätte mycket jag kan göra med dem nu på dagen, och ikväll finns ingen tid, då blir det nämerligen till att jobba (feruepraktik) från kl 17-21.30

Ska se om jag inte kan försöka bli mer aktiv ändå, känns som jag försummar min blogg, fast den är inte så viktig, inte så att den är hela min värld precis! Finns ju annat at göra än att blogga också, men ja som sagt kan ju FÖRSÖKA bättre i alla fall.


För övrigt så kommer Zorro rätt brwe överens med Dulúð och Freyja nu, de brunstar och ja de är på Zorro typ 80% av dygnet, så han är rätt trött, för övrigt är det hans brudar nu, shettien Lukas blev dissad av Dulúð och Freyja, men han försvarar Skrållan (den andra shettisen) med sitt liv typ, zorro får inte närma sig henne då är det hovar som flyger i luften och det skrias för full hals.

Ne nu ska jag longera busarna lite grann, för idag hinns det inte med mycket mer.

Lukas och Zorro i lördags


Från 25 Juni

Flyttade ner Zorro pojken till stallet som jag har min älsklings isis i <3 så nu hinner jag motionera båda hästarna :D

Dock är ena shettisen lite dum, bara jagar Zorro och Zorro han är för snäll och vill inte göra mindre hästar något. Då han gått med mindre hästar en hel del, Sen är han inte den typen som föredrar att gå in och slåss, han vill bara vara med och gå runt i gruppen. Så hoppas Shetisen lungnar ner sig sen ^^
Annars får han gå i en annan hage tillsammans med min älsk då det verkar va de som kommer bäst överens.

Lite bilder, ingen planering av hur jag tagit bilderna eller något, hade det av mina objektiv jag hatar mest också så !


20 Juni

En rolig och rätt händelserik dag, Zorro har fått nya skor, och går från och med nu med Boots i hagen, för han så lätt kan trampa av sig fram. Hovis sa att det kunde hjälpa lite, så värt ett försök!
Fjordingen har nu nästan normala hovar, kommer dock vara lite öm i hovarna ett litet tag tills det dragit sig tillbaka lite, eftersom hon hade så SJUKT enorma hovar, men nu kan hon gå utan att snubbla :D
2åringen behövdes inte värkas sa hovis, hon hade fina hovar och de var lagom.

Pissregn när jag skulle hem med moppen, TUR regnkläderna var med.
Väl hemma hoppade jag in i bilen och åkte med mamma som föjlde efter en verninna som åkte med en av sina bilar till skroten. När vi är i bilen ringer min syster och säger att hon nu får koma hem från sjukhuset! efter nästan 10v där.

Hem, äta, få instruktion om mitt sommarjobb, upp till stallet och så fick syrran rida lite, inte mkt tid för att äta, 2dl chokladmjölk till frukost, sen blev det chokladboll vid 15.30 och kyckling vid 16.30. Kan jag säga annat än att Zorro var så J***A glad att hon kom och red han. Får Zorro bestämma så ska lisa va på ryggen och jag ska bana vägen framför honnom, han går som en hund när jag går på marken framför han, men sitter jag på ryggen eller någon annan, och så är det inte jag som går framför ja då är han inte lika mycket så, utan kan va lite busigare.

Rätt kul dag i dag, i morgon upp klippa gräset på sommarjobbet! hoppas det går bra de har räknat med det ska ta 10h det hoppas jag verkligen inte det tar xD


Bilder

Här är några bilder från olika dagar som jag nu äntligen fått in i datan!

Oboy min älsklings hundEtt stycke Zorro i sommarhagen


Den nya tjejen kommer till sommarhagen så nu är de 3st med 3 olika ägare :P


Hmm....Kanske inte borde bildbomba utan bara visa någon enstaka bild....??? Aja nu är det många bilder ås bara att klicka på!

19 Juni

Det har vekligen vart ett Piss väder idag! regnat i 20h och nu på kvällen runt 21:15 ungefär slutade det regna och då har det regnat sen runt 20:30 igår.

Saknar min älsklings isis väldig mycket just nu.

Har funderat en hel del, och lite senare när jag gått ur gymnasiet och lärt mig mycket mer om hästar förhoppningsvis, ja då vill jag köpa mig en fölis, en som jag uppfostrar själv.
Har träffat så många unghästar som är så ouppfostrade, när de är över 1år har de ju ändå blivit rätt stora, och då är det inte säkert det är lika lätt.
Har vart delaktig till att uppfostra min älsklings föl hon hade när de köpte henne 2007.
När hon var 6 månader och hon hämtades av de som älsk köptes av då kunde hon ledas i grimmskaft, lyfta hovarna, ha filt på ryggen, stå still i gången (inte bunden för hon va så liten så vi höll henne, men hon stod still), viste att naffsar det gör man inte, och man stegrar ALDRIG när man går med en människa som ledare, hon viste vad man menade med NJE!
Men även om hon kunde detta så viste hon ocså när hon fick busa och bara leva livet som föl!
Det är bara det att kan de detta när de är små blir det ju så mycket lättare sedan, och de litar så mycket mer på oss människor.
Det underlättar arbetet så himmla mycket så det är inte sant.
Dock vet jag inte hur hon är nu, men vet att hon kunde detta när hon vi lämnade ifrån oss henne.

Älsk och jag sommaren 2009


17 Juni Leds på det här nu

Är så leds på detta nu, Min häst som rycker framskorna och han som INTE kan va utan framskor med sulor för då haltar han ett litet tag, och anledningen till det är att sulorna fördelar trycket trodde hovslagaren df han inte haltar med sulor, alltså inget fel på han, men han har så kass hovkvalité.

Sen min älsk blev nyskodd för 5 dagar sedan, och nu haltar hon och är varm på insidan längst bak på höger fram.
Min teori är att hovslagaren fått en söm fel, för hon haltade inte innan hon blev nyskodd utan dagen efter, eller om hon gjorde det medesamma efter vet jag inte för jag va inte hos henne den dagen då hon inte är min häst.
Men ägarna kunde inte se att hon haltade i hagen, ne det är klart bara i traven och tölten hon haltade i hon vill knappt ens fatta galopp när jag longerar, och när hon gör det syns det även då att hon haltar.
Men ägaren skulle ringa ohc fråga Hovslagaren om det, För hovis är verkligen SUVERÄN annars, så säger inte att hon är dålig, men det kan ju bli fel ibland så.
Och älsk som skulle jag skulle få och gå ner runt 100kg då hon blivit rätt fet av återts bete, även om det inte vart länge, men hon är ju ändå ett kallblod så ja :P

Älskar min älks hon får inte va något alvarligt med, hoppas det bara är en fel isatt söm......<3

Bild från förra sommaren då hon inte var lika fet :P


17 Juni

Virus på min stadionära dator som är super bra, en laptop som inte orkar med att ha bilder på disken, föräldrarnas dator som inte har fungerande USB-Utag. Detta är en del av anledningen till att uppdateringen här blir sämmre och sämmre, måste jobba på det!

Min syster som brukar laga mina datorer, som plockar bort virus och sånt, är inte hemma för hon ligger inne på sjuhus och har gjort det i närmare 10 veckor nu.

Men ska göra så gott jag kan och försöka bättra mig och börja att uppdatera igen ^^


6 Juni Årets första Dopp

Var och badade i dag för första gången, och min älsklingshund var med och simmade lite!
Även två kompisar Mimmi och Fång var med och badade också, så fett varmt i vattnet typ 17 grader eller något!

Dock inga bilder.
Men säger bara det ska bada snart igen :D

2 Juni

Dagen rkt och kortfattat!
Vakna, telefonsamtal 30 min, äta snabbt, åka till stallet sätta staket, städa lite i stallet, borsta Zorro och Zamba, hem syrran åker till sjukhuset (IGEN!) Ut med hundarna borsta och leka med dem i 45 min, in se film, laga mat, data redigera lite bilder.

Och nu sitter jag här och sjunger för mig själv, är ganska säker på att det inte låter så vackert, så tur ingen hör mig förutom min hund.

Här är föresten min stekarhund!


Och en anna random bild

Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0