13 Mars

Var hos Dulúth idag och jobbade med henne lite.
Bärjade med att hon fick springa lite i paddocken, då hon har blivit väldigt "stressad" i skogen när jag rider men blir som normalt om hon får rasta sig lite först, och det är inte för hon har en för liten hage hon och de andra 3 hästarna hon går med har en väldigt stor vinterhage.

Men nu åter till ämnet.
Jobbade övergångar mellan skritt och trav samt trav och galopp när jag hade henne lös i paddocken. Det gick väldigt bra och hon lyssnar bara mer och mer på de olika komandona från marken, och hon verkar alltid ha väldigt kul om jag har henne lös i paddocken. och inkallning funkar nu väldigt mycket bättre och min mamma tycker det är coolt att jag får henne att vilja komma till mig utan godis och så. Innan var det ingen respekt mellan henne och mig, hon ville inte gå MED mig eller från mig hon var bara hos sig själv, men nu är det mycket bättre kontakt mellan oss och jag lyssnar på henne och hon på mig.

Ridningen efter i skogen gick SUPER! för att vara Dulúth och mig då.
Började med att kolla att bromsen fungerade där efter att hon lyssnade för skänklarna med sidförande rörelser över skogsgrusvägen, efter det satt fick hon trava en liten sväng och jag försökte hjälpa henne få takten i traven.
Kom ut på en åker där tränade vi på att svänga men att fortfarande bibehålla att hon var rak i halsen, alltså att svänga över med frambenen istället.
På vägen hem töltade vi lite först i arbetstölt som flöt på väldigt bra, sen kom vi ut på en raksträcka där jag lät henne dra på lite mer i tölten, vilket kändes väldigt bra i dag för ovanlighetens skull, kanske för jag bad henne korta sig lite innan hon fick börja tölta.
Dulúth själv verkade väldigt nöjd i alla fall, är hon nöjd är jag nöjd!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0