28 April

Jobbar på skolan, helt okej!
Saknar min älsklingsponny!

Hoppas helgen blir chill i vilket fall och att vi inte göra några fel, dör lite om någon skulle säga att vi missat något!

Ha det gött!


17 April Longering

Hann med två stall i dag, först upp till min och syrrans häst fixa allt där så de som har stallet bara har att släppa in han och ut han i morgon, rätt soft har viet det helt enkelt, men vi får hjälpa timm med mycket annat i stället!

Efter det drog jag ner till älsklingspollen, longering på schemat i dag då.
Inga inspänningstyglar är lyckat, när man vill ha henne att jobba för en gångs skull.
Fick annvända gummiband/halsförlängare i stället, Nackdelen med det är att hon blir inte ställd in mot mig.
Hon kom även lite för långt ner i skritten med huvudet, men i traven och galoppen va hon precis lagom, och när jag värmde upp utan gummibanden/haösförlängarna fick det bli lite övergångar från skritt till trav och tvärt om.
Och när jag satte på gummibanden och började jobba henne kom hon in med benen under sig och höjde ryggen för en gångs skull, och på samma gång var även huvudet bra. Alltid något possetivt, men helt klart MÅSTE jag ha rediga inspänningar!

Älskar min underbara plutta, hon blev lite svett inte meningen, men men hon såg väldigt glad och nöjd ut efter det passet, och kan ju säga att det jag tyckte va dålig bjudning innan har helt klart blivit väldigt mycket bättre, nu tänker hon nästan bara frammåt! Men inte så att hon blir för mycket heller, helt enkelt rätt okej så som jag vill ha det då.


16 April Hund i city

Var på Hund i City i jkpg i dag. Tog med mig min hund Oboy för att miljöträna han lite, han har inte varit i stan innan bland så mkt människor och hundar. Han brukar naffsa mot andra hundar, men inte i dag han gick rätt snällt bredvid mig och brydde sig inte om alla andra hundar runt honnom, STOLT!

Gick med i Hundparaden för skojs skull, som Huskvarna hundklubb fixade, Vann ett fint lite pris då också! Biffigaste hund, inte för min älsk är så biffig men ändå, en rosett och ett hundben är ju inte alltid fel!

Sötaste underbaraste Oboy<3

Finns så mkt mer jag skulle kunna skriva men tror jag hoppar över det ! :P


15 April

Var hos denna älsklings pollen igår igen <3

Nu efter hon fått stå så gott som hela vintern har hon blivit som en annan häst så mkt mer possessiv energi! <3 Kan ju hoppas på att det är för hon saknat mig xD men inte så trolig :P

Hon fick springa i paddocken igår igen, och hon gör sina bocksprång när hon får springa helt fritt, kan ju säga att förra våren och sommaren har hon ALDRIG ens försökt göra ett bocksprång, kan hon kanske va en gladare häst nu?

Hon har även börjat komma på inkallningarna bättre i paddocken, nu behöver jag bara ropa 2ggr istället för miljoner xD, och nu när jag leder henne så halkar hon efter då springer hon ikapp och liksom följer mig så mycket mer!<3
Det med att följa mig fanns inte i hennes värld innan!

Kan jag säga mer än att jag ÄLSKAR henne<3

Hoppas HOPPAS hoppas HOPPAS att det kommer fortsätta så här bra som det gjort nu!


12 April

Lagom varm dag i dag, moppen till skolan.

Stallet på kvällen fixade medans syrran gjorde i ordning hästen, kollade när hon red lite.

Gick okej i dag, vår nordsvensk har nu vart utand behandling i en vecka, och han visar fortfarande inga tecken på att bli halt igen! han till och med bjuder för att gå på tygel i traven, vilket inte hände då han hade ont innan. han är poggare gladare och ännu mer arbetsvillig. han ÄLSKAR när han får jobba, man ser på han att han VILL och försöker jobba en del, dock är inte syrran så bra på att ge respons för hans försök, och jag är nog inte bättre själv.

Men en vacker dag lär vi la oss också och rida så som man SKA rida i engelsk ridning, och man lär sig av sina fel.
Jag ska även försöka börja rida syrrans och min häst en gång i veckan nu när han är frisk. Syrran gör typ allt annat, medans jag oftast inte alltid ska försöka träna på att bära upp sig opch så, och kanske han får lite mer ryggmuskler :P


10 April Nya schemat!

Vart inne och kollat upp det nya schemat jag har i skolan efter lovet, rätt soft ju^^

Men på bilden är det ju så nu då att jag har suddat bort de lektioner jag INTE läser, så som matte, svenska, engelska, datkunskap och idrott.

Klicka för större bild

9 April

Denna helg har börjat med massa foton igår, och har hållit på i dag också, så har lite bilder, dock ingen jag är speciellt nöjd med, men tänkte jag kan slänga upp några av dem, så kanske fler kommer i morgon^^

Klicka för större bild!


7 April

Underbara värdelösa Dag!!

Dålig dag i dag! Solen var visserligen bra, men men.

Drog till stallet vid 1tiden på dagen, och longreade älskling lite, men det blåste så så gick inte longrea hon blev rädd för linan när den blåste upp i ansiktet på henne hela tiden, så tog av sadeln och linan och lät henne springa lös i paddocken, och OJ vad hon kutade på, underbara mysiga häst!

Hon gjorde ett sånt jätte bocksprång och höll på att slå över, då hade hon slått en kullerbytta, säger det, det hade inte vart första gången hon slog kullerbytta i så fall, hon gillar att kravla på marken <3

Bild sen i sommras på älsk som rullar sig <3


6 April

I dag stod det på schemat att vi skulle va i stallet, som oftast är kul.

Jag som sälan rider red i dag i alla fall, då gruppen jag är i i klassen hade ridning i dag, dressyr.
Kan dock inte påstå att det gick bra, våran lärare filmade oss som vi fick se sen, och det ser ut som jag rider på en kamel, ne inget elakt, Henna är snäll, och söt gammla tanten ^^ men det såg ut så änd¨, men EN possetiv sak, jag satt RAKT över hästen i dag till 90% i alla fall, HAPPY face! ALTID en bra början, det med att jag ska våga driva hästen så den kommer fram mer för alla hjälper och det, ja det tar vi en annan dag xD
En vacker dag SKA jag tävla någon lätt dressyr, men först krävs nog en hel del.

Taskig kondis som man har så känns det efter en stund, men rida hårt 10 min vila 30 sekunder sen är jag pigg igen.
Ska ut och gå mer med hunden och cykla mer til stallet, eller alltså cykla med när min kompis rider min älsk, istälet för en extra häst så funkar jag lika bra att ha framför ^^


5 April - Underbara älsklingen <3

Min älskling va så rolig i dag!

Frammåtbjudning har liksom ALLTID varit som ett stort frågetecken för henne, och så i dag tänkte jag att min kompis som rider henne ibland skulle få träna lite med henne så hon skulle få frammåtbjudning.

Det gick ut på att ha långa tyglar och bara trava runt i paddocken, men INTE på spåret hon skulle svänga så ofta som möjligt.
Men givetvis bara för jag ansträngt mig lite och frågat min klasskompis, som bor 3km från stallet älsk står i, om jag inte kunde få låna hennes paddock då våran är i gräs och det hade regnat. Ja men i dag då så fanns det inget annat än frammåtbjudning på min älskling<3

men vi höll oss till planerna ändå, och tränade det vi hade tänkt, och älsk verkade uppskatta det en hel del!
Jag cyklade bredvid på vägen till paddocken och från paddocken, och haha följa John kan man ju köra i skogen för att hjälpa till med frammåtbjudningen, dock hade vi ju ingen häst, men jag på cykel framför fungerade ju ännu bättre än när vi har en häst framför.

Så lyckad träning ändå, nu MÅSTE jag bara hålla gång min markträning, och hoppas på att bästa Emilia vill komma och rida henne i alla fall en gång i veckan :P

(klicka för större bild!)


4 April

Blev rätt fint väder på eftermiddagen i dag.
Drog med mig kameran ut och försökte ta några bilder på vårblommorna som poppat upp i trädgården lite överallt, men framför allt längs med husväggen.

Försöker verkligen bli bättre på det här med bilder, dock känns det som om jag inte blir bättre snarare sämmre, men har lite olika planerade fotograferingar framöver så :D
En ska vara med Jossan, sen har jag eventuellt lite andra också!

Har planer på att åka till Mönsterås (tror jag det var, får kolla igen) och ta en till på SM med Islandshäst, borde ju ta en hel del bilder då!

Här kommer i alla fall tre av dagens bilder!


2 April Har nog bestämt mig!

Jag går ju bara första året på gymnasiet nu, mina planer var att gå dessa 3 år på häst, nu efter jag hoppade av media på John Bauer, och så skulle jag gå någon slags fotografisk bild efter gymnasiet.

Men nu har jag tagit en helt annan vändning, som jag känner mig mer säker på.
Jag vill gå Hippologen, med inriktning islandshäst!
Jag bara MÅSTE det, så är det bara.

Det är inte de stora halvbloden jag vill rida, det är isisarna som är så mysiga. Saken är då att jag vill bli tränare, det verkar så kul, man får se så många olika isisar, sammtidigt som man får chansen att hjälpa någon!
Och finns inget som säger att jag tänker sluta fotografera, man jag ju göra 2 olika saker, för jag vill göra båda delarna. Men hästar är 1a prioritet för mig. Eftersom hästar ALLTID har funnits i mitt liv, ända edan dagen jag föddes, då min farfar tidigare hade sagt åt min mamma att nu måste bli en dotter hon skulle få, för han hade gått och köpt häst!

Halvblod är bra! Men jag kommer oftare bättre överens med en islandshäst.

Älsklingshästen <3


2 April

Lite trött på vädret nu, dimma i 2 dagar...

Tog och gick ut i trädgården med kameran tog en snabb bild på min hund.
Hittade lite vårblommor längs med husväggen som fick fastna på bild också, sen har jag förstört dem i photoshop HAHA
Klicka för stor bild!1 april

inga skämt i dag inte, mycket glad över det!

En onödig dag i skolan, kommer dit kvar över 8 börjar kvart i 11, och då visar det sig att vi inte ens har lektionen!!!!! så helt i onödan var jag i skolan då -.-

Skulle åkt upp till älsk i dag och igår, men hon har vart satans blöt, helt hopplöst att borsta henne då när hon fället, och kan inte träna heller för marken är för mjuk och försvinner för henne.
Jag som hade planer på att va hos henne HELA helgen, men svårt när ens mamma VÄGRAR att köra en, känns inte så taggat att ta cyklen 7km i regn och +2 grader. USCh fast jag borde ha gjort det, emn men är jag dum så är jag!

I morgon SKA jag dit i vilket fall, och kan jag inte göra något då ska jag i alla fall ta lite nya bilder på pollisarna, samt så hoppas jag att en av hästarna i stallet är avlivad när jag kommer, är så synd om henne och de sa hon skulle avlivas, dock går det nog inte så fort, men HOPPAS kan jag ju alltid. Jag klarar inte av att se henne längre, stackaren kan ju knappt gå på grund av sin kroniska fång :S


Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0