Ett tips till dig som vill fotografera innomhus!

Satt och kollade runt lite tidigare idag efter lite ny insperation till att fotografera lite, så gick in på moderskeppet.se för att kolla om det fanns något kul och lärorikt.
Något som jag är väldigt medveten om är att jag är väldigt dålig på att ta bilder innomhus så hittade några små korta videoklipp på moderskeppet.se som faktiskt var till lite hjälp, något som jag kan rekomendera dig som läser och som vill kunna ta bilder innomhus att gå in på länken och kika på dessa videoklipp!
Klicka dig vidare på länken: moderskeppet.se
 
Tog där efter lite bilder sedan så här är något exempel:

 
 
 

Körkort.....??

Tvingat mig själv att plugga körkort idag enbart. pluggat, pluggat och pluggat. Något jag tycker är sååååå himla tråkigt. Men måste la plugga så jag kanske har en liten chans att klara det i alla fall. Är rätt okej på att köra bil och kan då det mesta vad det gäller regler, men så fort jag ska göra dem teoretiskt och på datan så är ALLT helt fuckt up. Det blir fel, jag fattar inte och blir då så jävla förbannad och då fattar jag ännu mindre.
Men måste ha körkort så jag kanske lättare får ett jobb, sen har pojkvännen lovat att jag ska få köra hans pärla sen, en chevrolett silverado -77a.

Här är en bild på fronten, det börjar bli bra!!

lördag

fattar mig kort idag. OM blogg.se's app vill........ först varit his bästa Dulúđ hästen idag, borstat henne bara för det var glashalt överallt och det fanns inga gänger kvar i broddhålen så.
Där efter drog vi till syrrans häst som fick löshoppa lite spontant idag.
Tänk att det kan skilja så mycket på snön och isen med 3km mellanrum, för där syrrans häst står är bara hälften så0 mycket is.
Sen varit hos farmors mor och nu ikväll är det mys med pojkvännen.bjuuder på några bilder ifrån dagen.

Trött, seg och alla måsten

Idag är en sådan dag då allt bara äv väldigt segt och går väldigt långsamt, jag är hemma för det är torsdag = inget Miroi.
Jag måste städa, jag måste plugga körkort, måste gå ut och gå (måste och måste men hade bestämt att gå idag) och så måste jag diska. Men istället gör jag ingenting av det, jag sitter och glor på fil, medans katten terroriserar mig och är över pigg och över glad.
Sen ett måste till, min pojkvän har sagt att jag MÅSTE komma på något som han och jag kan äta på fredag eller lördag. Men min fantasi till mat vill inte riktigt, så jag har inte en aning om vad jag ska säga till han att vi ska äta, några förslag?
 
Bjuder på detta vardaliga och tråkiga lilla inlägg, och en dagsfärsk mobilbild på min kisse.
 

Jobb?

Det här med att söka jobb??
Jag är inskriven på arbetsförmedlingen och sedan vidare slussad till Miroi som är jobbcoatch, där ja får lova att vara i 6 månader (har förbrukat 3 tror jag), här får man information om hur man ska bete sig i sitt jobbsökande, man får hjälp att skriva CV och PB så att det ska va korekt innom alla normer.
Jag ska ju inte säga att jag sökt jätte många jobb, jag kolla runt skickar intresseanmälningar, kollar jobb på anons som verka intressanta, så i genomsnitt på en månad kanske jag har 6 jobb som jag sökt. Men det kanske bara är ETT jobb som svarat och det är samma varje gång, tyvärr så tillsattes tjänsten av en annan, alla andra skiter i att ens svara. Ändå är det inte jätte stora förtag som jag alltid skickar till, så de skulle kunna svara för trevnadesns skull tycker man ibland.
Men utöver att jag sitter och söker jobb, så kom AF på att man måste aktivitetsraportera varje månad vad man har sökt för jobb bara för att få behålla det lilla bidrag som man får, vilket resulterade i att första gången jag skulle raportera i januari så hade jag inte alls mycket koll på vad jag sökt för jobb, de kom ut med den informationen lite för sent, så fick sitta som n alning för att hitta så många som möjligt av de jobb jag sökt.
 
Den stora drömmen är ju att få jobba med hästar, men här runt där jag bor verkar det vara lite svårt med det. Ja har ju även en pojkvän som jag är förovad med, så det känns inte jätte kul att flytta ifårn honom, eftersom han inte vill flytta knappt in till Jönköping ifrån Nässjö.
 
Funderar även på att söka in till Hippologen Islandshäst uppe på Wången och börja plugga igen istället, sen bli tränare och starta eget. Om jag skulle göra det är det något som min pojkvän helt enkelt på acceptera!
Men just nu känn det inte som om att pluga ytterligare 3år (tror jag det är), även om det kanske skulle va nödvändigt, men då måste man ta studielån och sådanna saker, så min tanke va att jobba ett tag först sedan söka och då slippa ta så mycket studielån då jag skulle spara undan pengar.
 
Det finns så mycket mer jag skulle kunna skriva ner, men lovar det skulle bli på tok för mycket. Jag är inte den som har så lätt att fatta mig kort och det gör det inte heller lätt att dela upp detta inlägget i flera inläg.
Måste skriva ner allt när det väl kommer till mig ;-P

Over and Out
 

En dag i stallet

Något som jag verkligen saknat sedan jag slutade skolan är att få mockam, hur sjukt det än låter så är det väldigt skönt att bara stå där och fixa iordning box efter box, boxen blir liksom mitt privata område för stunden där ingen annan kommer in och klampar på och säger att man gör fel eller måste göra si eller så. Där bestämmer jag jag gör på mitt sätt, det är effektivt och det blir rent i bädden och den blir mjuk och slät. Känner mig alltid lika stolt varje gång jag är klar med en box och ser hur fint det blev där inne.
Men i alla fall, som sagt så var jag ju i stallet idag med min lillasyster, i det stallet där min lillasystersyster har sin häst. Vi, som ni redan förstått, mockade hela stallet och fixade iordning. Efter det så tog min syster in sin häst och vi gjorde iordnign den för att gå ut och loingera.
Min syster värmde upp Bimba, men jag kan inte låta bli och stå bredvid och ge små tips hela tiden, vilket gör min syster väldigt irriterad xD Så hon blir både stum och lite mer ryckig istället för mjuk och bestämd. Så jag longerade henne en stund sedan med mycket igångsättningar från skritt till trav och från trav till skritt, vilket hon blev väldigt duktig på efter en stund.
Men denna häst förvånar mig lite varje gång jag träffar henne, hon verkar ibland vara väldigt vresig och vill inte alls vara med, och rör sig då stumt eftersom hon inte blir eftergiven. Men idag måste jag bara säga att hon blev väldigt fin! givetvis kan det ju va bättre, men det är väldigt bra för att vara just henne och hon blir bara bättre och bättre när min syster tränar henne.
Men i alla fall blev hon rätt mjuk och fin vid longeringen idag och sökte stöd frammåt så mycket hon klarade, och det där stumma lite markbundna steget försvann och blev istället att hon vilade på steget och fick en fin frammåtbjudning och lite bättre schvung, me happy!
Syrran tog där efter över så hon också skulle få longera sin häst och få känna sig stolt över henne att hon kan ju faktiskt om hon verkligen vill. Lite mer träning för båda två bara så blir de nog riktigt fina tillsammans!
 
Ett litet videoklipp ifrån idag när syrran fått ta tillbaka longeringen igen edfter jag longerat en stund.
 

Tips?

Vill förnya bloggen lite, så undrar om någon har några tips på något snyggt?
Jag har just nu bara ändrat bakgrundsfärg och bakgrundsfärgen i själva inläggen, vill göra en ny header men vill ha den lite mer personlig, men har på tok för lite bilder på mig själ och hästen, har ju dock en hel hög med bilder på den lilla hästen, men de känns inte okej, måste ta nya fina någon dag.
Så tips på hur man liksom vill bli bemött, ett trevligt intryck, ett coolt intryck, ett lugnande intryck.... ja om ni förstår vad jag menar ^^
Bjuder på denna gamla bilden på mig ifrån 2010 den korta stund jag gick på
John Bauer innan jag skaffade vett och bytte gymnasium till Tenhults Naturbruksgymnasium.

Vill men det håller aldrig

Evigheter sedan jag uppdaterade här, vill det så gärna, men det blir att man aldrig vet riktigt vad man ska skriva om eller hur man ska formulera alla saker. Har ju blivit så att jag fränst har använt mig av bloggen för att publicera bilder som jag tagit.
Jag är inte riktikgt personen som fläker ut halva mitt liv på en blogg, det känns inte helt okej för mig, men sen ändå har jag SÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHÄÄRRRRR mycket att skriva och berätta om som jag aldrig gör, men och å andra sidan har jag ju kanske inte blogg för att det ska bli en massa folk som ska läsa den utan mest för att jag ska kunna gå tillbaka. Sen är det ju alltid kul när folk läser och man får sådan positiv kretik av de som kommenterar!
 
Men just nu har jag för min del rätt stora drömmar, men som det är långt till, som jag inte når fram till på väldigt länge om jag någonsin kommer fram till dem, jag kommer ju givetvis hoppas och kämpa för att drömmar ska bli verklighet, men FÖRST behöver jag ett jobb för att ens ha någonstans att börja. Det löser sig alltid, "Always look on the bright side of life."
 
Tänkte att jag senare skulle berätta om min ena stora dröm och sen även emellanåt berätta hur det går med The BIG dream.
Inte den mest graciösa bilden, men tycker att min systers nya häst ändå är för himla söt på denna bilden!
 

Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0