Allt detta svans tagel !

Trodde jag skulle bli lite smått tokig i dag på min älsklings svans.

Åkte upp och skulle tvätta den då hon har kliat sönder den lite, och jag har sett att den är helt FULL med mjäll, så tänkte att jag står inne i stallet och ser om jag kan få bort allt, jag stod i en timme för att ens komma åt något inne vid svansroten, så mycket svans alltså!

Jag är inte helt klar, så fort det blir pusgrader nästa gång tänker jag ta och tvätta den en gång till, men då ska det även va lite sol ute, så jag kan ta slangen och stå och spola svansen ute, var så jobbigt att blöta ner stallgolvet i dag. Finns ju ingen spolspilta, så får stå i stallgången och sen lägga massa spån under så det inte rinner iväg, det går ju det också, men blir att göra åt massa extra spån i onödan bara.


Torka!

Har total torka just för tilfället, därför blir det inte heller att jag skriver något. Hur mycket jag än vill!

Jag måste fixa en del saker, och ha dem klara för mig själv. Sen kommer det att gå att skriva igen.

Inga glada miner åt det, ni bara NEJ inte skriva så jobbigt att läsa, eller WOHO läsa så kul!

MÅSTE bara säga att jag verkligen ÄLSKAR, min hund, min häst Zorro, min sköthäst Dulúth<3

Kan berätta för sakens skull också, att i veckan som kommer nu så blir det grovrengöring av Dulúth's svans, den har hon kliat lite i så nu ska ALLT mjäll bort, sen hoppas jag det hjälper annars vet jag inte vad det är för fel för hon kliar den!


Stadsparkens alla hundar

Oboy min hund förvånar en mer och mer för varje gång man hittar på något nytt.

Som i dag, jag var helt säker på att han skulle flyga på min klasskompis Emilias hund när vi skulle låta dem träffas.
Vi gick från stadsparkens parkering och jag hade munkorg på Oboy, men medans vi gick där så struntade han fullständigt i Emilias hund.

Väl framme vid inhängnaden där man får släppa hundarna så släppte jag Oboy och Emilia släppte Cix.
Fast Oboy VÄGRADE att så mycket som ens försöka att leka med munkorgen på, så jag tänkte flyger han på henne så gör han, och Emilia var med på att jag tog av den.
Men Oboy rörde inte ens Cix, han reste lite ragg och Cix skällde ut Oboy för han var så tråkig, sen lekte de lite och sprang runt en stund. Dock så tröttnade ju Oboy efter en stund, och han blev nog rätt trött själv också för han har sovit sen vi kom hem, haha stackaren, inte van att träffa andra hundar.

När vi gick ut från inhängnaden tänkte jag att jag struntar i munkorgen, för när vi möter hundar i koppel brukar det inte vara några problem, men lite fel av mig, vi möter en tax och tanten som håller taxen håller inte undan den och jag håller Oboy så kort jag bara kan, till och med knuffade ner han i diket. Fast det var också den enda hunden han gjorde så mot, mötte en schäfet och en Husky som han inte la någon större uppmärksamhet på.

Ska inte tråka ut er för mycket nu jag ska ge er lite bilder, haha!

Några fler bilder blir nog en annan gång annars blir det för många på en och samma gång :P

Foto

Var och fotade en klasskomis häst i dag, mest för att min syster skulle ha en häst att visa sina pannband på.

Här kommer i alla fall några bilder^^Älskade vovsing som gör mig så stolt!

MÅSTE bara säga detta!

Min älskade vovsin han sköter sig bara bättre och bättre, jag gav så gott som upp hans träning för 1 år sedan för det funkade ju inte, han spran iväg och allt, men jag vill ju så mycket.

Lilla jag släppte han lös i stallet idag, och gissa vad han springer iväg i full kareta, jag vändet mig om och går in mot stallet, så fort han sågatt jag vänt sa min mamma som tittade att han tvärnitade och vände på en 5öring och spragn efter mig, och ÄNTERLIGEN för en gångs skull höll han stenkoll på mig hela tiden och inte jag på han.

Framöver jag kanske kan börja med lite träning igen, för han är ju för söt.

Han har ockås fått sin munkorg idag så han kan få hälsa på andra hundar, han är inte aggresiv men han är lite osäker så han vill ge dem ett kyvnyp precis i början för han vill va säker att de är i rangen under han, men det funkar ju inte så :/

Min kompis och jag ska ha helg på RB om några veckor båda ska ha med sig sina hundar och de ska träffas i helgen och båda är lite osäkra så båda har munkorg när de hälsar ^^ sen ska vi gå till stadsparken tillsammans och där finns en inhängnad man får släppa hundarna i och så ska vi se om de inte kan leka lite när de fått bekanta sig lite hela vägen upp till stadsparken ^^


Fotosugen!!

Herregud vad jag är Fotosugen, helt sjukt är vad det är, men jag är sugen på att fota något. Inte fota natur, utan människor eller djur. Jag vet jag har mina egna hundrar, katter, släktingar och hästar, men ärligt det är så långtråkigt att bara göra det.

Känner du någon som vill fastna på bild, så HOJTA!

Nackdelen är att jag måste kräva betalt :( annars har jag ingen snäll morsa som kör mig :/

Jossan och Rea på bild (http://dressyrnissen.blogg.se)


Scheman!!!!

Har LITE damp bara.

Vet jag ska skriva om hästar och foto här bara nästan, men jag är ARG ändå så!!

Rött överstruket är likamed lektioner jag INTE har!
Klicka för att se hela bilden!


Att tackna

Bara som för varning till er, jag har haft lite tråkigt i dag, så plockade fram mina blyertspennor och lite papper.

Kan ju även säga att det slutade i kattastrof!

Jag ÄLSKAR att sitta och måla, men jag är inte speciellt bra på det, men det är rätt kul än då. dock alltid lika besviken över resultatet!

Målade en hund som jag inte vågar visa, sen började jag på en häst och den tänker jag lägga upp, men inte hur resultatet blev sen, det slutade med att jag dampade och gav den ett stort huvud och en liten kropp :P


Linas vill ha!

Har suttit och kollat runt på Hööks hemsida på lite vill ha saker (kollat på Hööks för det är lättast att se där och en enkelt struktirerad sida)
Tänkte jag kunde lägga upp kolaget jag slängde ihop.
OBS! ALLT bilder är lånade från hööks sida! Länk: Hööks
Klicka på bilden för att se bättre!


Persedelvård

Persedelvård blir det till att hålla på med i stallet i dag, alltså att vi ska kolla över allt läder och dylikt till hästarna och sen putsa och smörja det. Det är ju A och O att ha friska grejer när man rider, annars kan det gå illa, en sadeljord spricker eller varför inte att om det är så dåligt träns att nackstycket spricker när man kommer i en härlig galopp, helt plötsligt springer hästen utan tränset på sig, kanske fatstnar i tränset och snubblar och bryter benet.

Därför tycker jag det är viktigt att man kollar över sina grejer till hästen regelbundet, sen ser det så snyggt ut också när man kommer med välvårdade grejer!
Blänkande spännen, ett träns som blänker till lite i solen av att det är rent och inte är matt och dassit av smust och inte glänser. det är snyggt enligt mig i alla fall, haha.

Fast i dag blir det mest sadlar, då min syster puttrade alla träns och och lädersadeljordar igår, och jag de som hade tyg på ena sidan och läder på andra.

Bilder kommer sedan!

Dagen i stallet

Efter lunch drog jag ju då till stallet.
Kollade så allt var klart i stallet hos älsk, sen gick jag ut och hämtade henne, började ju så bra, INTE, hon kom inte till mig i hagen, när jag väl hämtat henne vägrade hon gå med mig ut från hagen, men när jag väl fått henne upp till öppningen då går hon med mig som om INGET, jag fattar inte ???? Hon blir alltid så glad när man håller på pysslar med henne och sen när hon får komma ut och springa i paddocken, men ändå gör hon så, jag vet inte hur många olika sätt jag prövat, och det enda som fungerat är att vara väldigt bestämd med vad jag vill.

Hur som hellst, väl inne i stallet stod jag och borstade på henne i säker 30 minuter, så intressant eller hur HAHA,
Sen ska man ha i de nedrans broddarna, och hon var inte på humör för broddar i dag, hon gick iväg fast jag höll kvar hoven, hon är SÅ smart den damen, bara backa tillbaka henne. Jag vill helst alltid ha henne lös i stallgången, bara för all blir så mkt lugnare då när man ska sadla och allt då hon inte känner att hon sitter fast, även om det går hålla på med henne lika bra bunden också, men det är en fic idée jag har. Intressant för er att veta allt detta.... tror inte det, men jag skriver det ändå.

Ut i padocken och det visar sig att snön går upp till magen på henne, och bara 20cm från min höft.
För att det är så jobbigt att springa i snön så fick det räcka med knappt 10 minuter, vill inte anstränga henne så mycket, även om det kan bygga en del muskler när hon får pullsa i snö så.

Går en promenad med henne en liten bit i stället, och då ser jag att mamma och syrran redan är tibaka från att ha fixat allt hos min och syrrans häst Sorro, stannar vid bilen pratar lite med dem, och Dulúth min älsk hon bara trycker inte huvudet i bilen eftersom fönsterrutan är nere, och där inne ger min syster henne en brödbit, HAHA.

Nu blev det mycket text, och typ det skulle kunnat bli 5 meningar osm var mer betydelsefulla i stället, om jag hade velat skriva så kort vill säga. Tyvärr skriver jag onödigt långt.
Ne nu ska jag sluta skriva detta blir ju bara längre och längre ju mer jag sitter här och skriver och skriver .....

Ha det gött!


Varmt?

Dissar värdet lite i dag, då det är sol ute men ändå är det plusgrader

Hissar i dag att jag strax ska åka till min älskling och pyssla om henne, och lösdriva henne i paddocken!

Bilder? Kanske, får se om jag hinner ta några. Har tänkt att ta några bilder på shettisarna i hagen, men det är om jag hinner det.

Älskling ska få sina nya broddar i dag, sen ska hon borstas och borstar och borstas, och åter igen borstas. Hon kan ju inte se hur hemsk ut som helts bara för hon är en isis med en väldans massa päls.
Men har bukt med hennes svans nu änterligen, och manen är bättre!

Nu ska jag inte bli för långdragen, men en hel uppsats om min älskling.
Hörs senare ^^

Älskade underbara lilla hästen<3


Charlies häst och hund!

Charlies efterlyser en hästbloggare som kan gästblogga hos dem.
Vore det ite kul om du kanske som har en hästblogg också skulle kolla läget på dera facebook sida?

Allt du behöver göra är att klicka på bilden här nedan och skriva några rader på deras facebook sida, sen hoppas på att det är dig som de tycker passar för det de söker!

Mer information om exakt hur du gör hittar du även på deras facebook.

Glöm INTE klicka på bilden nedan!


Zorro

Skulle tagit en del bilder i dag var tanken, medan syrran red på åkern. Dock var det på tok för mycket snö så vi skippade det, syrran red där det var plogat, samt lite nere i skogen där det har varit plogat, på så vis är det inte lika mycket snö där.
Medans hon red i skogen satt jag i bilen och värmde mig.


Bilder från 3/1-11

För någon dag sedan så fotade jag en kompis när hon red några hästar ^^
Är mycket medveten om att jag redigerat fruktansvärt fel på några av dem, men det är så att jag har prövt lite saker med blderna.
Har tänkt att kanske redigera om bilderna på ett annat sätt kanske, men det en annan gång^^

OBS! Islandshästar på bilden för den som inte vet ^^

Måste lära mig och Chilla!

Lite halvtogig/stressig dag i dag.
Morgonen vaknade lite för sent men var ändå 10 minuter för tidig hos tandläkaren, gick helt okej. På vägen hem ringer min syster och säger att vi ska in till stan sen igen och då träffa min kusin, hennes man och hennes mamma på A6.
Blir hem och äta sen in till stan igen, fika lite med dem. Längesedan man träffade dem och så, inte så lätt när de bor i Tyskland, kusin och hennes man då.

Fast ärligt träffar dem så sällan, så varje gång man träffar dem så känns det som man träffar en främling!
Och denna främling ska man krama, det blir inte helt rätt :/

Vid 15.30 ungefär åkte jag upp till min älskling!
Hon skulle blivit lösdriven med galoppintervaller, men lyset i padocken var inte inkopplat och då såg man inte ett skit, så bara för hon skulle röra på sig blev det longering framme vid huset där det var lite ljust.
Hon var duktigare än vanligt, dock lite otakt i traven, men INGET fel på henne, Det var lite halt så hon var försiktig kan va därför, för varje gång hon kom till den sidan av volten där underlaget var bättre blev det tacktfast igen så man kunde räkna tackten i traven ^^
Men på torsdag SKA jag hinna upp dit på dagen och hinna ta en repa med henne i padocken så det blir KANON!
Har även skrivit upp i min kalender vilka dagar jag ska göra vad, bara så hon inte tröttnar på att springa, någon dag tömmkörning (om jag får tag på grejer) en annan dag bara leda henne ut i skogen, samt träna på våran kontakt.

Lite coolt bara i dag, när jag tänkte trava i princip så började hon trava samma sak när jag tänkte hon skulle sakta av eller när hon skulle stanna :D det är AWSOME !! har troligt en del med kroppsspråket att göra, men jag tyckte det var coolt ändå!

Renovering

Håller på att fixa om bloggen lite, i fall det skulle vara så att det såg helt konstigt ut!
Och för alla fom kollar på min blogg i webbläsaren Explorer så kommer det ALLTID se konstig ut, exakt hur det ser ut ser man bäst i webbläsaren Firefox!

Videoblogga??

Det har hänt att jag funderat på att videoblogga lite, bara för skojs skull, men jag vet inte i fall någon skulle tycka det vora intressant?

Jag har LITE jag vet som det skulle vara värt att videobloga om i stället för att skriva ner det, och för att video är ju en kul grej, men jag vet inte....

Vi får helt enkelt se!!
Har äve funderat på om jag ska flytta hela min blogg, men har inte bestämt mig där heller, jag trivs rätt bra med blogg.se, även om det skulle vara kul att prova någon annan sida att blogga på ibland. Får se om det händer också, kanske inte så troligt, men i alla fall.

Inga bilder på rakerter igår.
Men mina hundar förvånar mig mer och mer, de reagerade så gott som inte på de raketer som smälldes utanför, vilka klippor till hundar jag har!


Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.
RSS 2.0