Vinter

Vintern har ju slagit till i nästan hela Sverige nu med snö och allt där till.
Även om vintern är kall och ibland rätt så bökig, så är den ändå en favoritårstid.
Den vackra snön som ligger på träden när man kör längs vägarna är för mig obeskrivligt, det ger mig som en inre ro på något oförklarligt sätt, tillräckligt mycket för att jag kan stå ut med kylan.

Varje gång jag åker förbi en plats jag tycker är fin, så är det inte säkert att allt runt omkring är fint, då jag ändå bara tänker på vad som skulle göra ett brev fotografi och sen ser jag bara det som jag vill ha i mitt fotografi.


Slut i huvudet

Började dagen med att lämna värmen under mitt duntäcke för att se att det sjunkit till 14 grader inne. Det är då jag tackar för att vi köpte en gasolvärmare så man kan få lite värme på morgonen innan man kommit igång.
Planen för dagen va att åka till Arbetsförmedlingen och sedan med min syster till stallet för att motionera hennes häst lite.
Började med att åka och hämta min syster på morgonen för att slippa åka en extra vända sedan efter mitt möte.
Mötet på AF känns okej, men det känns inte som om de kan hjälpa mig med det jag behöver hjälp med, när jag säger det jag behöver hjälp med så får jag bara svaret att de inte vet. Men va i alla fall där så de kan inte gnälla något.
Där efter tog vi vår kosa och drog till stallet där vi lät Valle komma in och dricka lite vatten, då det fryser i hagen och lösningen är inte färdigbyggd än har vi fått veta av stallägaren, men när han fått dricka sig otörstig i sin box fick han komma ut och lösgalopperas i ridhuset. Valle är en sådan himla gosig häst när han sprungit klart kommer han fram till en och ställer sig och gosar en stund.
Efteråt fick han komma in i boxen och dricka vatten igen innan vi släppte ut honom med de andra hästarna.

Även om dagen än så länge varit bra så känns det helt grötigt i huvudet, kanske är en förkylning på gång, men det hoppas jag verkligen inte! Te med honung ska nog få lite bult på det hela hoppas jag.


En sådan där dag....

Idag är bara en sådan där dag så man vaknat tidigt men trott klockan varit jätte mycket, samt att när klockan va runt 17 så va jag helt bombsäker på att klockan var runt 22.
Helt enkelt en väldigt seg dag, ändå trots att jag hunnit vara med min syster i stallet och hjälpa henne med hästen.

Blir så himla bitter av att sitta hemma och bara glo, har så himla många idéer som verkligen skulle kunna bli något, men det saknas det där drivet. Drivet som får ett att gå ut och verkligen ta tag i det.
Drivet som gör att man orkar ta tag i sitt eget liv är inte heller på topp, så antar att det inte gör saker lättare.
Blir kallad för lat och arrogant bara för att jag inte har ett jobb, men när man fått över 300 nej (helt ärligt har sökt en bra bit över 300 jobb) så är det inte så himla peppade att försöka söka mer. Speciellt inte när man inte vet vad det är för fel man gör, varför som de inte vill ha mig på arbetsplatsen!?
Har så många tankar, känns som om hjärnan går på högvarv HELA tiden, och så fort jag ska göra något säger folk till mig att sluta tänka, då jag hela tiden tänker minst 3 steg i förväg vad jag än gör. Som exempel, jag kör bil, det är halt ute och jag ska stanna vid en stopplikt. Då hinner jag tänka en himla massa tankar innan jag kommer fram och har stannat om vad som skulle kunna hända hur jag ska lösa de olika situationerna och massa annat. Vilket i mitt fall gör att jag kommer lite ur trafikrytmen, inte på något farligt vis mer att jag kanske står vid stopplikten och hade hunnit köra ut men istället då jag tänker för mkt så hinner bilen komma för nära. Kan dock hålla med om att jag oftast får bättre resultat när jag gör något mer på reflex och inte tänker igenom olika scenarion.

Avslutat detta med en bild på syrran och Valle från idag.


Bilder

Vet inte vad som är intressant att skriva om, teckniskt sett är hela min hjärna fylld med så mycket tankar och ord att jag lätt skulle kunna fylla upp flertalet sidor med bara massa text.
Nöjer mig dock just nu med att visa lite bilder som jag tagit nyligen.
Inga jätte magiska bilder, för känns som jag tappat känslan för vad som är bra och vad som inte är bra.
 
 

Längesedan

Det tar bara längre och längre tid emellan att jag skriver på bloggen känner jag, men jag vill inte ta bort den. Men den kommer lite i glömska och annat som är viktigare i livet kommer före.
Men bjuder på en bild jag tog förra helgen tills nästa gång jag skriver här.
 

16/9-14

Känner att det inte blir så mycket mer med bloggen. Men har dock inga planer på att lägga ner den, för rätt som det är kanske det kommer ett sug igen så man vill börja skriva. För skriver man mycket utvecklar man ju ochså sitt skrivande, man kan formulera sig på ett bättre och mer tydlig sätt när man lärt sig skriva på ett bra sätt.
Lägger in lite bider från den tid som varit sedan jag sist gjorde ett inlägg.
Ha det gött!
 

Solen gör en glad!

Som vanligt så är jag ju inte så himla aktiv här, även om jag skulle vilja. Men ärligt så vet jag aldrig vad jag ska skriva om.
Så visar helt enkelt lite bilder ifrån när jag var i Skene förra helgen.
 
 
 
 

En god förkylning

Har lyckats dra på mig värsta förkylningen, inte kunnat va i stallet på flera dagar och det känns! Har nog inte varit förkyld eller sjuk på flera år, räknar inte huvudvärk som sjuk. Så det känns alltid lite extra jobbigt att bli sjuk när man inte brukar va det. Gnälligt det blev nu då, ifrån min sida xD
trodde även jag hade jobb på gång iaf över sommaren, men det sket ju sig det också :-P Butiker i'm still not giving up,
jagSKA ett

min katt får hålla mig sällskap under tiden <3

Ett tips till dig som vill fotografera innomhus!

Satt och kollade runt lite tidigare idag efter lite ny insperation till att fotografera lite, så gick in på moderskeppet.se för att kolla om det fanns något kul och lärorikt.
Något som jag är väldigt medveten om är att jag är väldigt dålig på att ta bilder innomhus så hittade några små korta videoklipp på moderskeppet.se som faktiskt var till lite hjälp, något som jag kan rekomendera dig som läser och som vill kunna ta bilder innomhus att gå in på länken och kika på dessa videoklipp!
Klicka dig vidare på länken: moderskeppet.se
 
Tog där efter lite bilder sedan så här är något exempel:

 
 
 

Körkort.....??

Tvingat mig själv att plugga körkort idag enbart. pluggat, pluggat och pluggat. Något jag tycker är sååååå himla tråkigt. Men måste la plugga så jag kanske har en liten chans att klara det i alla fall. Är rätt okej på att köra bil och kan då det mesta vad det gäller regler, men så fort jag ska göra dem teoretiskt och på datan så är ALLT helt fuckt up. Det blir fel, jag fattar inte och blir då så jävla förbannad och då fattar jag ännu mindre.
Men måste ha körkort så jag kanske lättare får ett jobb, sen har pojkvännen lovat att jag ska få köra hans pärla sen, en chevrolett silverado -77a.

Här är en bild på fronten, det börjar bli bra!!

lördag

fattar mig kort idag. OM blogg.se's app vill........ först varit his bästa Dulúđ hästen idag, borstat henne bara för det var glashalt överallt och det fanns inga gänger kvar i broddhålen så.
Där efter drog vi till syrrans häst som fick löshoppa lite spontant idag.
Tänk att det kan skilja så mycket på snön och isen med 3km mellanrum, för där syrrans häst står är bara hälften så0 mycket is.
Sen varit hos farmors mor och nu ikväll är det mys med pojkvännen.bjuuder på några bilder ifrån dagen.

Trött, seg och alla måsten

Idag är en sådan dag då allt bara äv väldigt segt och går väldigt långsamt, jag är hemma för det är torsdag = inget Miroi.
Jag måste städa, jag måste plugga körkort, måste gå ut och gå (måste och måste men hade bestämt att gå idag) och så måste jag diska. Men istället gör jag ingenting av det, jag sitter och glor på fil, medans katten terroriserar mig och är över pigg och över glad.
Sen ett måste till, min pojkvän har sagt att jag MÅSTE komma på något som han och jag kan äta på fredag eller lördag. Men min fantasi till mat vill inte riktigt, så jag har inte en aning om vad jag ska säga till han att vi ska äta, några förslag?
 
Bjuder på detta vardaliga och tråkiga lilla inlägg, och en dagsfärsk mobilbild på min kisse.
 

Jobb?

Det här med att söka jobb??
Jag är inskriven på arbetsförmedlingen och sedan vidare slussad till Miroi som är jobbcoatch, där ja får lova att vara i 6 månader (har förbrukat 3 tror jag), här får man information om hur man ska bete sig i sitt jobbsökande, man får hjälp att skriva CV och PB så att det ska va korekt innom alla normer.
Jag ska ju inte säga att jag sökt jätte många jobb, jag kolla runt skickar intresseanmälningar, kollar jobb på anons som verka intressanta, så i genomsnitt på en månad kanske jag har 6 jobb som jag sökt. Men det kanske bara är ETT jobb som svarat och det är samma varje gång, tyvärr så tillsattes tjänsten av en annan, alla andra skiter i att ens svara. Ändå är det inte jätte stora förtag som jag alltid skickar till, så de skulle kunna svara för trevnadesns skull tycker man ibland.
Men utöver att jag sitter och söker jobb, så kom AF på att man måste aktivitetsraportera varje månad vad man har sökt för jobb bara för att få behålla det lilla bidrag som man får, vilket resulterade i att första gången jag skulle raportera i januari så hade jag inte alls mycket koll på vad jag sökt för jobb, de kom ut med den informationen lite för sent, så fick sitta som n alning för att hitta så många som möjligt av de jobb jag sökt.
 
Den stora drömmen är ju att få jobba med hästar, men här runt där jag bor verkar det vara lite svårt med det. Ja har ju även en pojkvän som jag är förovad med, så det känns inte jätte kul att flytta ifårn honom, eftersom han inte vill flytta knappt in till Jönköping ifrån Nässjö.
 
Funderar även på att söka in till Hippologen Islandshäst uppe på Wången och börja plugga igen istället, sen bli tränare och starta eget. Om jag skulle göra det är det något som min pojkvän helt enkelt på acceptera!
Men just nu känn det inte som om att pluga ytterligare 3år (tror jag det är), även om det kanske skulle va nödvändigt, men då måste man ta studielån och sådanna saker, så min tanke va att jobba ett tag först sedan söka och då slippa ta så mycket studielån då jag skulle spara undan pengar.
 
Det finns så mycket mer jag skulle kunna skriva ner, men lovar det skulle bli på tok för mycket. Jag är inte den som har så lätt att fatta mig kort och det gör det inte heller lätt att dela upp detta inlägget i flera inläg.
Måste skriva ner allt när det väl kommer till mig ;-P

Over and Out
 

En dag i stallet

Något som jag verkligen saknat sedan jag slutade skolan är att få mockam, hur sjukt det än låter så är det väldigt skönt att bara stå där och fixa iordning box efter box, boxen blir liksom mitt privata område för stunden där ingen annan kommer in och klampar på och säger att man gör fel eller måste göra si eller så. Där bestämmer jag jag gör på mitt sätt, det är effektivt och det blir rent i bädden och den blir mjuk och slät. Känner mig alltid lika stolt varje gång jag är klar med en box och ser hur fint det blev där inne.
Men i alla fall, som sagt så var jag ju i stallet idag med min lillasyster, i det stallet där min lillasystersyster har sin häst. Vi, som ni redan förstått, mockade hela stallet och fixade iordning. Efter det så tog min syster in sin häst och vi gjorde iordnign den för att gå ut och loingera.
Min syster värmde upp Bimba, men jag kan inte låta bli och stå bredvid och ge små tips hela tiden, vilket gör min syster väldigt irriterad xD Så hon blir både stum och lite mer ryckig istället för mjuk och bestämd. Så jag longerade henne en stund sedan med mycket igångsättningar från skritt till trav och från trav till skritt, vilket hon blev väldigt duktig på efter en stund.
Men denna häst förvånar mig lite varje gång jag träffar henne, hon verkar ibland vara väldigt vresig och vill inte alls vara med, och rör sig då stumt eftersom hon inte blir eftergiven. Men idag måste jag bara säga att hon blev väldigt fin! givetvis kan det ju va bättre, men det är väldigt bra för att vara just henne och hon blir bara bättre och bättre när min syster tränar henne.
Men i alla fall blev hon rätt mjuk och fin vid longeringen idag och sökte stöd frammåt så mycket hon klarade, och det där stumma lite markbundna steget försvann och blev istället att hon vilade på steget och fick en fin frammåtbjudning och lite bättre schvung, me happy!
Syrran tog där efter över så hon också skulle få longera sin häst och få känna sig stolt över henne att hon kan ju faktiskt om hon verkligen vill. Lite mer träning för båda två bara så blir de nog riktigt fina tillsammans!
 
Ett litet videoklipp ifrån idag när syrran fått ta tillbaka longeringen igen edfter jag longerat en stund.
 

Tips?

Vill förnya bloggen lite, så undrar om någon har några tips på något snyggt?
Jag har just nu bara ändrat bakgrundsfärg och bakgrundsfärgen i själva inläggen, vill göra en ny header men vill ha den lite mer personlig, men har på tok för lite bilder på mig själ och hästen, har ju dock en hel hög med bilder på den lilla hästen, men de känns inte okej, måste ta nya fina någon dag.
Så tips på hur man liksom vill bli bemött, ett trevligt intryck, ett coolt intryck, ett lugnande intryck.... ja om ni förstår vad jag menar ^^
Bjuder på denna gamla bilden på mig ifrån 2010 den korta stund jag gick på
John Bauer innan jag skaffade vett och bytte gymnasium till Tenhults Naturbruksgymnasium.

Min profilbild

Liiniiz <3 Duluð - Now and 4-ever

Jag är en -93a som brinner för hästar och fotografering, och det är också det som denna bloggen handlar om i stora drag. 2013 så kommer jag att ha gått ur gymnasiet där jag läserinriktning häst, efter det komer jag förhoppningsvis ha ett jobb som kombinerar mina intressen eller i alla fall har ett av dem.